-
Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.
За момента не си струва покупката на лаптоп,ОСВЕН ако не да пра6 с оглед на възвращаемост от работа/печелене на пари.
Аз се бях насочил към Леново с 4500-4600U процесор, но прочетох негативни мнения на сервизни техници за дефекти на Леново от последните 1.6 години и се отказах от марката, макар че е най -бюджетно изгодната откъм параметри/ цена.
Сега явно отивам на покупка към Ацер swift или Асус вивобук или зенон бук(или както се казваше).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
marto7
Тоест линка който съм пратил е гд най-доброто за тия пари така ли да разбирам ?
ЕДИТ: Сега видях че е с двуядрен процесор. Това не е ли голям минус ?
Да, ако намериш за тези пари процесор с 4 ядра, ама едва ли. Изключваме умрелите pentium/celeron процесори. Реално за офис работа, интернет, филми и по-леки игри (стига и видеокартата да го позволява), двуядрен процесор с 4 нишки ще се справи.
-
Изобщо не ги и гледам тия пентиуми и селерони. Набелязах още няколко модела с 4-ядрени процесори, но гледам повечето AMD са с Vega 8/10, която като я сравнавам с Nvidia MX250 примерно е доста по-зле, поне по интернет сравненията.
Гледах и няколко вариянта до около 1400лв, но много разлика няма. Гледах и от частни лица, нови лаптопи но без гаранция, доста по-добри характеристики, но без гааранция незнам. Дават ли дефекти първите 2 години или ако има проблеми след това се появяват ?
-
Едни и същи модели са с поне 300лв нагоре :029: - да си ги държат , аз не съм на зор .
Най-много в краен случай да взема някой РС/работна станция втора ръка от тия дето внасят/продават подобни за 300-400лв и да купувам евентуално чак на есен.
Или да изкормя един стар НР с Атлон64 (смятай коя година е ;) ) и да сглобя нещо долу-горе съвременно за същите пари ...
-
Ето какви конфигурации измисли министъра на образованието за учениците.
заповед № РД09-2925/26.10.2020г. на министъра на образованието и науката,
-
Това коя калинка го е написала?
Изисквания като за military grade laptop и тежащ не повече от 1.5кг?
Нататък спрях чета, защото няма смисъл.
Има някъде на склад явно за без пари, които да се осчетоводят като нови за поне 1000лв./ бр.
-
Аз не бих си взел втора ръка лаптоп от тези по 300-400 лева, които се водят реномирани. Вътре да отваряни, сменяни с кой знае какви некачествени части и повечето такива модели, които се предлагат са по над 10 години. За нищо не стават в днешно време.
И аз си търся съвременен лаптоп и съм много объркан с това рязко поскъпване. Преди в Технополис и Техномаркет имаше едни ноутбуци на Acer и Lenovo по 500 лева и нещо изчезнаха и ги няма никъде дори и в Интернет.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-
С много грешни стереотипи сте за употребяваните лаптопи, както е между другото за климатиците втора употреба!
-
При климатика може и да няма значение, че е на 10 години. Ако е запазен, топли и охлажда. Но при лаптопите не може лаптоп на 10 години да върви перфектно със софтуер, създаден 2020 година. Няма как да смогне. И пак казвам, вътре е отваряно, пипано и подменяно с какво ли не. Аз около една година съм разсъждавал над това дали да си купя реновиран лаптоп и предпочитам да дам едни 200-300 лева отгоре, но да знам, че след 5 години ще имам лаптоп на 5 години, а не на 15. Защото аз няма как всяка година лаптоп да купувам.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-
Какво мислите за Huawei D15 с Ryzen 7 и Vega 10 видео?
-
1.Провери дали имат и кой им е гаранционният сервиз тук.
2.Vega 10 е вграденото видео в Ryzen.
3.Аз бих избрал нещо друго.
-
В България има масиран внос на техника в края на всеки първи месец на тримесечието. Толкова ли не може да се изчака 1 месец.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
1.Провери дали имат и кой им е гаранционният сервиз тук.
2.Vega 10 е вграденото видео в Ryzen.
3.Аз бих избрал нещо друго.
1. не може да нямат, след като се предлагат от голяма верига
3. защо?
-
При сегашните цени на всичко , ако все още се намира зо към 1300лв май си е добър вариант.
п.п. И аз да питам - кво му има на вграденото видео при положение, че не се играят игри?
-