Re:Помощ при избор на преносими компютри.
Здравейте! Майка ми иска да си купи лаптоп, 15,4-15,6'' който ще бъде използван основно вкъщи, за MS Office, интернет, филми, музика и фотошоп. Разполагаме с ограничен бюджет от около 600 лв и си бях набелязала няколко модела да ви питам кой от тях според вас е най-читав, но се натъкнах на http://www.laptop-outlet.com/categor...&ProductSort=1 тези първите 3 оферти, които за тази цена ми изглеждат невероятно (с вглеждане виждам, че пише "HP Renew 1yr warranty", т.е. са нещо като refurbished?) и реших първо за тях да помоля за мнение. От този магазин купихме миналата година лаптоп (пак HP) за сестра ми и имам впечатление, че са коректни...
първото HP в листата наистина не е лошо, за тия пари, много по си заслужава от горните на compaq.
Здравейте, този форум винаги ми е помагал по всякакви въпроси, стремя се и аз да съм полезен. Дойде време да пиша и в тази секция :)
Поставена ми е задача да избера и купя лаптоп 15.6'' за домашна употреба + CAD приложения. Бюджета е 1000 лв. като търпи леко завишение до 100тина лв.
До тук съм се ориентирал в следното: не робувам на марки, процесор i5, външно видео, размера на харддиска не е определящ, памет 4гб си мисля че ще е достaтъчна, гаранцията също би се взела под внимание. Човека има 19'' монитор, който ще се ползва като външен при CAD.
Гледах Acer, Dell, HP и Lenovo (реда е случаен), като мненията на всякъде са различни и стана лека каша в главата ми. :) Моля за съдействие и благодаря предварително. :help
Като втори въпрос - отзиви за PCstore?
HP ProBook 4530s
PCstore - добри отзиви.
http://pcstore.bg/laptopi/SAMSUNG-15...ilver-4GB-2621
Те това също си заслужава да се погледне...синът ми го тормози вече няколко месеца...изключително тих и си върши чудесно работата...
Цитат:
Първоначално публикувано от Ds
Последния, без да съм гледал изобщо параметрите...
Сега погледнах ДЕЛЛ-а - Процесор
AMD Sempron V160 2.40GHz (едноядрен) - ужас...
Хм тези и 3-те лаптопа според мен за нищо не стават (освен работа - и то с особено мнение)
Ако трябваше да избирам между тях, ще да избера да изчакам още един месец, да сложа още 100, 150 лв към бюджета и да си купя нещо свястно...
Иначе номер 3 (въпреки скапания процесор...
Цитат:
Първоначално публикувано от katlak
Като втори въпрос - отзиви за PCstore?
Какво значи отзиви за ПССторе? От където и да го купиш, все тая... Това са просто търговци, лаптоп.бг, пцсторе, мултирама...
Гаранцията се обслужва от оторизираните сервизи... Цената е почти еднаква (все пак има голяма конкуренция)...
Здравейте изкам да ми дадете своето мнение за едно HP МОЛЯ дайте мнения http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20...aviar-6GB-2755
Като изключим, че е HP и сравнително слабото видео, други забележки нямам... Но пък за тези пари, толкова...
П.С. Миналата седмица се чудих, защо при 2-от 3 лаптопа на HP които идват на ремонт, са с изгоряло дъно... Не помня до сега да е идвал ДЕЛ с изгоряло дъно... :081: Дори и нискобюджетните АСУС и АЦЕР идват повече с други проблеми
Стара платформа!Не струва да се влагат пари.
здравейте.идва нова година и искам да подаря на детето си лаптоп.а и то го очаква.не съм запознат много с лаптопите,но искам да става и за игри.все пак е дете.погледнах тук там и се спрях на acer aspire 5742g.струва 900 лева.имате ли някакви други предложения?
@more_bg - море митра пее на реката....страхотно предложение за първи компютър на дете..., що не предложи alienware?
Цитат:
Първоначално публикувано от more_bg
Цитат:
Първоначално публикувано от bilian
здравейте.идва нова година и искам да подаря на детето си лаптоп.а и то го очаква.не съм запознат много с лаптопите,но искам да става и за игри.все пак е дете.погледнах тук там и се спрях на acer aspire 5742g.струва 900 лева.имате ли някакви други предложения?
5742g - сигурно има поне 10 модификации, с различни видеокарти, процесори... Дай малко по-конкетна информация. Иначе като цяло 900 лв и лаптоп за игри - "малко" трудна работа... 1100 - 1200 лв биха свършили работа....
За 1200 лв мога да ти предложа този модел
Модел: FUJITSU Lifebook AH531
Процесор: Intel Core-i5-2410M 2.30 Ghz, 3MB Cache
Памет: 6GB SO DIMM DDR3, 1333 Mhz
Дисплей: 15.6"
Видео: NVIDIA Geforce GT525M, 1Gb DDR3
Хард-диск: 500 GB SATA 5400rpm