Re:Помощ при избор на преносими компютри.
Срещи ,презентации тази 17ка няма да е удобна за пренасяне.Може би един ThinkPad 14 или 15.6инча е работния лаптоп.Не знам какви са ти изискванията,но служебните ни са главно Т420 и Т520 и са доста удобни и от към подръжка и за работа.А и цената им е ще ти е удобна.Не знам какво ще кажат колегите тук за Леново.
Големият дисплей си е голям дисплей, а и не го носиш на гръб.
Сега загледах тези XPS можеш да ги конфигурираш. Ако си го конфигурирам през техният сайт имат ли опция за доставка и плащане в България? Някой пробвал ли го е това?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322766841[/time]_________________________________________________
Нестава. Трябва да имаш адрес в УСА.
Зариби ме за този Делл,
тук има един които е доста приличен:
http://pcstore.bg/laptopi/DELL-2/DEL...%98%D0%AF-3112
4 години гаранция, и е със сходни параметри със сонито, соме че е без ОС.
Какво ще кажете?
Нямам забележки към този, само позитиви (като се има в предвид, че съм доста критичен :)
Супер процесор, много памет, достатъчен твърд диск и видео, алуминиев корпус, 4 години гаранция...
ОС може да си купиш ако искаш...
П.С. Да не забравяме, че видеото е 3GB. Нещо на което всеки геймър с настолен компютър би завидял :)
1 Прикачен файл(ове)
Наистина тоя ДЕЛЛ е пушка!
Остава да си избереш х86 или х64 операционна система. Аз бях с х64, но доста приложения правят проблеми на х64 /поне засега/ и си сложих х86, и прежалих единия ГБ РАМ. Е не, че ми е и притрябвал де, ама по-нататък :)
Какво ми прави НЕприятно впечатление напоследък - в параметрите на процесорите посочват L3, а не L2-кеш. Един прост тест с Еверест/Аида, показва че тя е със скоростта каквато е на РАМ-паметта - все пак вече за Санди Бридж процесорите стандарта отиде на 1333 Мхц. А скъпото в изработката на чипа е освен самото ядро, а и паметта от ниско ниво L1 и L2, която е "най-близо" и през която минава всичко, преди да се обработи в ядрото! Ако не съм прав - да каже някой! :Google:
Моя няма L3, но тя е с малко по-висока или равна на скороста на РАМ-паметта- тествано на Леново G570 s i3-2330/4GB@1333
Хм, интересно. Аз съм с 64битов линукс и нищо до сега не ми е правило проблеми. Мани другото, но и ДОС си пускам ако се наложи :yahoo:
Със 64 битовия уиндоус, също не си спомням да съм имал неразбирателства...
Не си струва на такава машина да се слага 32 битов ОС, и не е причината само в РАМ-а...
Мисля че поддържа до 8 рам така че за в бъдеще ще може да се направи от 4 на 6 или 8. Лошото е че тия нямат магазин да отида да го видя и пипна. Така само по картинки не ми се купува.
Цитат:
Първоначално публикувано от didosl
Мисля че поддържа до 8 рам така че за в бъдеще ще може да се направи от 4 на 6 или 8. Лошото е че тия нямат магазин да отида да го видя и пипна. Така само по картинки не ми се купува.
нали имат контакт
пише че имат 3 магазина
http://pcstore.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD...BA%D1%82%D0%B8
Те са в София аз съм в Пловдив :-)
Че обиколи маркетите в пловдив. Не може никъде да няма една мостра на XPS в пловдив... Тебе реално ти трябва да го видиш, параметрите и да не са тези все тая.
Иначе според мен за този лаптоп си струва да се разкараш и до София :)
Точно това гледах хпс няма ното в техномаркет нито в технополис нито в мултирама.
Трябва да видя някой друг магазин за компютри.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322898602[/time]_________________________________________________
В технополис Пловдив има един DELL XPS L501LX може да отда да го видя, въпреки че този е 15''
Миналата седмица скочих на тоз и съм много доволен. Малко се поизпУтих доде му настроям W7 но се справих и то на БГ :)) Можеха да му сложат и по-голяма батерия , ама туй то.http://www.laptop-bg.net/laptopi/%D0...T6500_id22909/
Цитат:
Миналата седмица скочих на тоз и съм много доволен
тея асусчета ме кефят много дизайнерски.
Като се има в предвид, че са алуминиеви, и финеса се приближава до този, на макбук. Кофтито при теб е, че е със старичък процесор.
Ако разкараш тоя процесор /35W- soket P/ и сложиш някой P****/FSB1066/25W/soket P!!! - може и да говорим. Дотогова - честито и безаварийно ползване! Сега Т6500 спъва рамта ти на 800 Мхц. Както е на много Асери- 5738. Асуса ми е на 4 години. Беше с 1*1ГБ РАМ@667. Видях, че поддържа шина на 800 и ъпгрейднах с 2*1ГБ@800 - и се вдигна бързодействието на паметта доста осезаемо /едно 20%/. Разбира се, влияние има и двуканалният режим на работа на РАМ-та. Същата причина като при теб, беше и повод за ъпгрейда на процесора на Асер-а - и по-горе се вижда резултата. Преди това скоростта на рам-а беше около 4500 МВ/сек за трите показателя. Разбира се, трябва и да си погледнеш, дали дъното поддържа шина 1066 - за по.сигурно. Успех - и внимателно с гаранцията! :Google:
Днес ходих да го видя тоз Делл ХПС :))
Смях, никаква ергономия, дисплеят му се клати докато пишеш, тежък - не ми хареса. Няма да е той.
Но ми хареса Леново идеапад, сега ще ви го пусна да го видите.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323107682[/time]_________________________________________________
http://www.lenovoonline.bg/les/home....257945004F8F9C
За това говоря