-
Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zod
Здравейте, колебая се между два лаптопа. Lenovo с i7 6820hk + nVidia gtx 1070 и Acer predator helios 300 i7 8750h + nVidia gtx 1060. Останалите параметри не са от такова значение, макар че охлаждането и екранът на първия са по-добри, но предвид картата - нормално. Ценово са еднакви там, където съм ги намерил.
Процесорът на пъривя е с над 30% по-зле от втория, но обратното стои с видео картата.
Какво бихте препоръчали?
Зависи какво ще ти трябва повече. Ако го вземаш заради игри, видеокартата на първия е по-добра и ще ти дава повече кадри. Процесора също е достатъчно мощен и за най-тежките игри, както и да няма сериозен bottleneck в игрите. Ако пък ще ти трябва повече процесорна мощ, вземаш втория. Няма да е лошо да дадеш връзка към точните модели, както е и от значение колко е оперативната памет и има ли SSD.
-
Леновото е със стария процесор.Асуса ми е с това поколение,но не играя толкова игри.Не знам голяма ли е разликата между двете карти.Иначе съм за Predator-а
-
Здравейте,колебая се между два модела,не са скъпи и нямам нужда от по мощни.Лаптопа ще се използва предимно за интернет,рядко за игри от по леките,и за филми.Кой разполага с по качествен диск,охлаждане и т.н.Кой от тези два модела е по надежден? https://www.pazaruvaj.com/prenosimi-...9665/#opisanie или https://www.pazaruvaj.com/prenosimi-...6585/#opisanie
-
Ами виж клавиатурите са им различни по точно там където са стрелките за нагоре надолу наляво и надясно. На Леновото клавиатурата май е по-добра.
Но най-добре ако можеш си увеличи бюджета с 100-200 лева и си вземи нещо с по добър процесор.
-
С процесорите на двата голяма мъка ще бъде дори и пасианс да се играе.
-
Дайте някакво предложение за модел, при който нещата ще се случват веднага. Клик > реакция. Даже ако има възможност паметта и диска да са на капачки за да се подменят без да се нарушава гаранцията.
За обща употреба - нет, мейли, малко видео, ютуб..
-
Трябва да има SSD и един от следните процесори ---> Core i3, Core I5, Core i7 (7-мо или 8-мо поколение) или Ryzen.
-
Към zygi123 .Губиш ме още при процесора.Потърси нещо различно от Пентиум
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Дайте някакво предложение за модел, при който нещата ще се случват веднага. Клик > реакция. Даже ако има възможност паметта и диска да са на капачки за да се подменят без да се нарушава гаранцията.
За обща употреба - нет, мейли, малко видео, ютуб..
Както ти казва emil vasilev,да е със SSD за по-бърза работа,но не очаквай Клик > реакция(както си се изразил),просто машината ще работи по-леко.Погледни моделите на Асус,отдолу се сваля капака и е на няколко винта.Можеш да човъркаш без да нарушаваш гаранцията.
-
То се оказа ,че бизнеса на Toshiba с персонални компютри вече е собственост на Foxconn. Нямат край мъките на Toshiba.
Toshiba Client Solutions Joins Sharp Group, Looks to a Positive Future
-
Жалко, това беше една от наистина иновативните японски компании.
-
Здравейте някой има ли наблюдения върху тези два модела лаптопи. Asus GL503GE vs FX505GE и двата модела ми харесват. Първия ме блазни с това че лесно мога да сложа SSD без да счупя гаранцияга докато а другия няма как да стане май. Обаче пък разликата е че първия не е с IPS display а с TN и нз каква ще е разликата. Лошото е че го няма наличен никъде около мене и няма как да видя разликата между двата. Все пак не е малко пари е не искам да избързвам. Ако някой сподели мнение ще съм благодарен.
-
-
Интересно е тези печки на 5 GHz с 8 ядра/16 нишки с какво ще ги охлаждат и как? Със сигурност яко ще тротълват, те сегашните 6-ядрени не могат да охладят дори и на десктоп машина трябва стабилно охлаждане. Купуваш си ферари и не можеш да го караш с повече от 70-80 км/ч, понеже прегрява, смешна работа.
-
Цитат:
ZeroColdX
Здравейте някой има ли наблюдения върху тези два модела лаптопи. Asus GL503GE vs FX505GE и двата модела ми харесват. Първия ме блазни с това че лесно мога да сложа SSD без да счупя гаранцияга докато а другия няма как да стане май. Обаче пък разликата е че първия не е с IPS display а с TN и нз каква ще е разликата. Лошото е че го няма наличен никъде около мене и няма как да видя разликата между двата. Все пак не е малко пари е не искам да избързвам. Ако някой сподели мнение ще съм благодарен.
Без съмнение втория. Гаранцията няма да ти отпадне ако поставиш новото ssd в оторизиран asus сервиз. Но да се лишиш от Mil Grade, ADC antidust и IPS екран е меко казано безмозъчно. Още търкалям един Rog G750JS с tn матрица - абсолютен кенеф е екрана.
-