Лаптопи без драйвери за ХР !
Отварям тази тема с цел всеки да сподели опита си с инсталирането на ХР върху лаптопи, които се предлагат без ОС или само с Виста и за които производителят не е осигурил официално драйвери за ХР. :god
Вече няколко съфорумци подхвърлиха в различни теми някои свои главоболия по въпроса и мисля ще е полезно натрупания опит да се обобщи. Предлагам всеки преборил се с конкретна марка и модел да я съобщи точно, а също и триковете,които е приложил за да се инсталира ХР, заедно с необходимите линкове разбира се.
Re: Лаптопи без драйвери за ХР !
Аз видях как @Stenly се бори с Toshiba която е само Vista support
Само видеото му се опъна, ама не съм сигурен дали се справи със старите Омега Драйвери или softmod пакета!
На други модели си слагам xp , без проблеми засега - драйвери намирам на сайта на производителите или от форумите на "Mother Russia"
Далаверата която прилагам ако не мога да намеря драйвери от сайта на производителите (например Плесио - Турбо Х) е програмката Everest...просто я слагаш и тя ти казва кое какво...
едит: за по-новите лаптопи които идват с Виста, в ХР няма драйвери за САТА хардове или нещо от този род, не си спомням точно но имаше няква врътка...така че съвета ми е като си взимате играчка искайте пълните данни за конфигурацията...
Здравейте
Наскоро и аз борих с един Acer който дойде с Виста/Глиста и се наложи да му сложа XP. На официалния сайт нямаше драйвери за този лаптоп и ги изкопах от някакъв корейски сървър (дърпах с 10КБ/с при нормално 500Кб/с), но накрая всичко тръгна успешно. За тошиба драйверите за лаптопите можете да ги намерите на руския им сайт www.toshiba.ru мисля че беше. Браточките добре са се справили и всичко тръгна на една тошиба сателит про която преинсталирвах пак наскоро. Дано да съм бил полезен. ;)
Здравейте!Аз искам да споделя опита си с инсталацията на XP на един Fujitsu-Siemens с VISTA HOME PREMIUM.На официалният сайт има драйвери само за XP HOME.Използвах ги за XP PROFESIONAL и стана от раз!