Проблем с лаптоп compaq NX9110
Имам следния проблем с лаптоп compaq NX9110:
Лаптопа работи стабилно но адски бавно - например инсталацията на windows XP profesional продължава вече трети ден и съм стигнал до надписа INSTALING NETWORK.Според мен кеша на харда не е активиран . В биоса на този модел лаптопи няма никави настройки на кавото и да е , единствено има избор за бътващо устройство и смяна на дата и час :(. Ако някой знае какъв е проблема и как да се елиминира моля да пише :) .
Също така свалих най-новия BIOS от сайта на HP , но понякога смяната на биоса прави нещата още по зле , или поне не по-добре.
Тествах рама с memtest 86 няма грешки , харда също е ок тествахме го с Spinrate .
Re: Проблем с лаптоп compaq NX9110
Пробвай с някое лайф цд, може кеша на процесора да го няма .........странен порблем, такова нещо не съм срещал никога.
Забравих да добавя че батерията на лаптопа е на 4 години някъде и издържа около 5 минути максимум даже и по - малко . Да не би от там да ставя някоя проблем.
не е в батерията проблема, пък и винаги можеш да я извадиш и да го оставиш само на ток да си работи.
1) Благодаря за вниманието
2) Искам да добавя че все пак успях да инсталирам windows XP , както и да флашна биоса с най-новия , но лаптопа си остана все така БАВЕН :(
А тука няма такива части даречем да сменя дъното проца и така ......единствено под дос сякаш бачкаше нормално , както и да е. Зарязах го :)
това ми прили4а на :
проблем с температурите- при прегряване процесорите стават тромави.
рама колко е и колко отова за видео
harda го пусни на едно MHDD ,ама само на реад ( два път F4 )
и пиши какви са секторите - ако са сиви е добре , но зелени и червени е зле.
дъно трудно ще намериш , но цпу - лесно.
Може да се смеете, но същия проблем наблюдавах при повреден адаптор.
Цитат:
Първоначално публикувано от Bibi
Може да се смеете, но същия проблем наблюдавах при повреден адаптор.
Не е смешно - захранването е много важно, а се подценява!!
80% че е от хард диска
поне моята практика е показала това за твоя проблем
Сигурен съм , че това е от високата температура на процесора ....
Ако можеш смени си пастата на проца и пак пробвай да видиш че това е причината.....после ще ти кажа къде да се видим за да почерпиш една бира ..... :Drinks:
Забелязвам че темата е предизикала интерес , но се отказахме да го правим . Ако се видя с човека на който беше лаптопа ще питам дали са му го оправили някъде и какъв е бил проблема.
Иначе харда беше чисто нов Seagate 80 gb. Доста време мина и не си спомням дали го тествахме с каквото и да било.