Интересен проблем с минилаптоп Asus EEE 900
Здравейте.Пробвах с търсачката,не се получи,затова си позволих да помоля за помощ.Имам чисто нов минилаптоп Asus EEE 900.Радвах му се един ден,днес го ползвах до офиса да прехвърля едни снимки и това е .Връщам се в къщи,слагам го на зарядното(беше се разредил),зареди се за няколко часа и като го пускам-след БИОСА ичзкача черен екран със системната лента най-отдолу.Маркера се мести,но действа само на някои икони от лентата.Не мога да изкарам нормалния десктоп.На клавиатурата има клавиш HOME за това-и той не работи.Забравих да кажа,че е с оригиналния Linux и не съм инсталирал нищо още.HELP!
Re: Интересен проблем с минилаптоп Asus EEE 900
Кой е "оригиналния Linux"?
Не знам,не съм в час с Линукса,пък и нямах врема да разбера.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Маркера се мести,но действа само на някои икони от лентата.Не мога да изкарам нормалния десктоп
На кои икони по-точно действа? Да не е влязъл в някакъв служебен режим за пазене на батерията?
На най-лявата-HOME,не действа,следваща(за смяна езика за писане) действа,на режимите за производителност действа,на уайърлеса действа( в черния екран изскача прозореца на уайърлеса),на датата не действа(изскача пясъчния часовник до маркера,но нищо не става с минути),на зеленото квадратче SOS,на жълтото човече EeePC Tips и на шътдауна не действат.
Предполагам,че нещо Линукса се е скапал.Никога досега не съм инсталирал такъв.РС то няма СД,така че давайте насоки какво може да се направи,за да се инсталира отново.Благодаря предварително
След 10 секундно търсене с Google , попданах на нещо което с малко четене може и да ти помогне:
http://wiki.eeeuser.com/eee_pc_701 , а с повечко четене може да намериш линкове в него как да си инсталираш XP.
Най-доло има цели 35 линка с инфо за твоя нетбук, сигурен съм , че ще си намериш отговори на въпросите.
Проблема си продължава упорито.Линукса е XANDROS.Реших,че е необходимо да го преинсталирам .Дръпнах си един от Замундата за флашка,пробвах го на големия (15,4) лаптоп-инсталира се безпроблемно(дистрибуцията Пупи).Но на Асус-чето по никакъв начин,поне за мен,не мога да вляза в БИОСА,за да го накарам да се буутне първо от флашката.Опитах с Esc,Del,Ctrl+alt,Ctrl+alt+del,F1+F2+del-не спира на настройките на БИОСА,а си изкача черния екран с лентата отдолу.
Дадоха ми идея да сваля батерията за 20-30 мин,свалих я за час-пак не става.Да не би на дъното да има малка батерийка?
Или ако има друг начин?