Таблетите - мнения за тях!
Здравейте! Тъй като наскоро Apple пуснаха новия таблет Ipad и това доведе до масова истерия в Америка, реших да пусна тази тема. В интерес на истината отскоро обмислям да закупя e-book или таблет за четене на книги, но сякаш напоследък клоня повече към таблета, защото предлага повече възможности и мога да го ползвам и за други неща, а не само за четене на книги. За момента обаче са доста скъпи за функциалността, която предлагат, но се надявам, че истерията по Ipad ще подтикне и други производители да създадат свои машинки и цената им да спадне. В момента прочетох доста отзиви за Ipad и за съжаление има доста недостатъци. От друга страна e-books предлагат дълъг работен период на батерията поради спецификата им на работа, но освен за четене (чернобял текст и графика) и слушане на MP3 не предлагат друго, а цената им засега гони 500 - 600 лв, т.е. почти колкото най-ниския клас на Ipad.
Re:Таблетите - мнения за тях!
Те американците не са добре !Като е Ябълка , не може ли да е гнила ? Apple имат голям пазарен дял в Америка , но аз лично не бих си купил от тях ! Висока цена за тези функции ! Виж китайците са много напред и цените им са доста привлекателни - говоря за модели като Ramos W7 , Hott MD 500 ! MID Tablet PC наблягат на интернет функциите , но стават и за плеъри ! Аз имам PMP MP4 плеър , който възпроизвежда видео 1080р , 8GB вдрадена памет / която се разширява с microSD карта или флашка /има hdmi изход и мога да го вържа към всяко LCD или плазма ! Чете сума ти аудио формати , има 5' цветен LCD екран и т.н. Но скоро сигурно ще си взема и MID Tablet PC , само чакам да се появи моя модел и да се уточни цената ! :Drinks:
https://www.youtube.com/watch?v=UXmWFn2m4Rk ! :yahoo:
https://www.youtube.com/watch?v=rnqU...next=1&index=2 ! :god
civica аз пък не бих си купил китайче. Колкото до ябълките, човек осъзнава какво бижу са като си поиграе с техен продукт няколко часа.
Спор няма ! Добри са , но за 3 пъти по-ниска цена мисля , че си заслужава ! Archos също ги бива !Но ако не е китайче , какво друго ще бъде !
Всичко си има своите плюсове и минуси.
Аз искам да питам нещо свързано с темата. За четене на електронни книги, стандартната матрица няма ли да измаря прекалено много очите? До колкото знам , четците за електронни книги имат "хартиен дисплей" (electronic paper display) който доста наподобява реалната книга и не мори толкова очите.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Всичко си има своите плюсове и минуси.
Аз искам да питам нещо свързано с темата. За четене на електронни книги, стандартната матрица няма ли да измаря прекалено много очите? До колкото знам , четците за електронни книги имат "хартиен дисплей" (electronic paper display) който доста наподобява реалната книга и не мори толкова очите.
Относно електронните книги - те използват така нареченото eink или електронно мастило. Пишат, че тази технология не изморява очите на четящия, за разлика от дисплеите с подсветка, но аз чета книги на монитора на лаптопа и не са ме болели очите, та затова си мисля, че няма да имам голям проблем да чета и от монитора на таблета. Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Archos също ги бива !
И аз ги загледах Аркосите, но цената им от близо 1000 лв е висока още за мен!
Някой да предложи евтин таблет, с който ще мога без проблем да правя комикси.
Интересно кой ще го направи ! И какво значи евтин ? Сподели поне някаква цена , ориентировъчно ! Засеса съм видял цена от $80 , но това е ако се поръчат 100 бройки !
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Засеса съм видял цена от $80 , но това е ако се поръчат 100 бройки !
Здравей, civica! Какви са тези таблети на такава цена! Можеш ли да пратиш линк за повече информация!