Силно съм запленен от идеята до Коледа да си подаря един таблет.
Струва ми се, че това е устройството, което винаги ми е трябвало. Така и не успях да свикна да работя комфортно с тъчпад на лаптоп, не успях да свикна и с малкото време, което работи без зареждане, както и с теглото му.
Та... давайте моля идеи - какво налично сте чували, виждали да има в България?
Честно казано, най-много ми се иска таблет с Windows OS.
MeeGo изглежда също интересно, но няма да има пуснат продукт до Нова година.
iPad... не знам, нещо ме притеснява. Та това е ОС за мобилен телефон, още повече, че никога не съм имал взимане, даване с тяхни продукти и цялата процедура да почвам да чета от А и Б не ми се нрави.
Нито съм наясно с отключване на ОС-а им, нито какви приложения има. Най-малкото, трябват ми някакви аналози на Putty, SSH клиент някакъв от рода на WinSCP, програма за графична обработка от рода на Fireworks.
Тоест, много неясноти, които ме глождят.
С Андроида - същата работа. Тук единствения читав таблет е като че ли Samsung Tab, но пак не съм наясно с възможностите на Android, но е факт, че и това си е телефонна ОС.
Блазни ме HP Slate, но я излезе, я не навреме. А и цената му... леко ме безпокои на колко ще излезе в България.
Гледам в БГ в момента само някакви Archos таблети има тук, там с Win OS, но малкото информация за тях не е добра - скапан дисплей, скапан живот на батерията.
И реално... какво остава - май нищо?
Като размер... също се колебая - 7 или 10, нито по-малък, нито по-голям, но 7 или 10
Разделителна способност - твърдо 1024 х 600 като минимум. 800 х 480 не искам.
Задължително и капацитивен дисплей, удобен за работа с пръсти.