Питане за лаптоп Acer Aspire 5920 G
Здравейте,
Става въпрос за лаптоп Аser 5920 G. Не може да запали. При включване на зарядното към лаптопа, светодиодът на същото започва да мига и нищо друго не се случва. Зарядното е здраво, защото го пробвах на другия ми лаптоп, който е същия модел.
Проблемния лаптоп го разглобих до последното нещо, до което може да се разглоби. Остана само по дъно, което е DA0ZD1MB6F0 REV F. Дори и само по дъно, като се включи захранването, без батерия, ефектът е същия - зарядното мига и нищо повече. Съмнявам се в някакво късо на дъното. Преди да дойде при мен, този лаптоп се ползваше от племенника, който го е изтървал на земята. След това са сменяли твърдия диск и лаптопът е работил още известно време. След това обаче е спрял. Не знам точната причина, защото действието се развива в Германия. Днес жена ми го донесе и аз започнах да си чеша крастата с него. За съжаление запецнах.
Лаптопът стои безмълвен и зарядното мига при всякякви комбинации - с батерия, без батерия, с неговата батерия, с батерията на другия лаптоп. Не пали и само като е на батерия. Мига и зарядното на другия лаптоп, като се включи в този.
Между другото и батерията му май е тотал щета, защото не се зарежда и като е на здравия лаптоп.
Казаха ми, че два пъти са го носили на ремонт. Огледах дъното сантиметър по сантиметър с лупа и видях презапояване само на едно куплунгче, в което влиза лентовото кабелче от тъчпада. Не знам какво са му правили.
Затова ми се ще и тук някой специалист да го види и да видим какво да го правим.
Моля за помощ - каква може да е причината за това поведение на устройството и по-скоро към кого да се обърна за евентуален ремонт.
Re:Питане за лаптоп Acer Aspire 5920 G
Видеото пробва ли на друг лаптоп ?
Ами като гледам разбираш. Мери му токовете. Прилича ми на късо. Или по добре го води на специалист да го види, защото ако е късо всяко включване води до необратимост.
Едва ли е проблема в батерията, лаптопа трабва да тръгне и без батерия...
Видеото не съм пробвал. Мога да го сложа на другия лаптоп и да видя ще тръгне ли. А за батерията - не е този зор, просто съобщавам фактите.
PS Пробвах видеото на друтия лаптоп - работи си.
не е от видеото, просто дъното е умряло, или търси такова при колегите да купиш, или го зарязвай и обирай там каквото може да послужи -видео, хард, wi fi карта, клавиатура, екран, запискавчка, процесор и рама, все някой ще се навие да ти ги купи, даже и каркаса му можеш да продадеш.
ако се стигне до разпродажба - искам видеокартата.
Ако се стигне до разпродажба - бих искал да купя LCD кабела за матрицата!!!! Моят сдаде багажа. Ако има някой във форума, който да ми помогне ще съм много благодарен.
За да приключим темата, ще се похваля, че лаптопът оживя. Дадох го на едни пичове и за два дни го върнаха в правия път, сменяйки няколко кондензатора и един ключ в модула, който определя напрежението на процесора. Поне така ми казаха. Цената, която ми поискаха, ме устройва максимално. Ако някой се интересува, ще ги препоръчам.