Здравейте,
Става въпрос за лаптоп Аser 5920 G. Не може да запали. При включване на зарядното към лаптопа, светодиодът на същото започва да мига и нищо друго не се случва. Зарядното е здраво, защото го пробвах на другия ми лаптоп, който е същия модел.
Проблемния лаптоп го разглобих до последното нещо, до което може да се разглоби. Остана само по дъно, което е DA0ZD1MB6F0 REV F. Дори и само по дъно, като се включи захранването, без батерия, ефектът е същия - зарядното мига и нищо повече. Съмнявам се в някакво късо на дъното. Преди да дойде при мен, този лаптоп се ползваше от племенника, който го е изтървал на земята. След това са сменяли твърдия диск и лаптопът е работил още известно време. След това обаче е спрял. Не знам точната причина, защото действието се развива в Германия. Днес жена ми го донесе и аз започнах да си чеша крастата с него. За съжаление запецнах.
Лаптопът стои безмълвен и зарядното мига при всякякви комбинации - с батерия, без батерия, с неговата батерия, с батерията на другия лаптоп. Не пали и само като е на батерия. Мига и зарядното на другия лаптоп, като се включи в този.
Между другото и батерията му май е тотал щета, защото не се зарежда и като е на здравия лаптоп.
Казаха ми, че два пъти са го носили на ремонт. Огледах дъното сантиметър по сантиметър с лупа и видях презапояване само на едно куплунгче, в което влиза лентовото кабелче от тъчпада. Не знам какво са му правили.
Затова ми се ще и тук някой специалист да го види и да видим какво да го правим.
Моля за помощ - каква може да е причината за това поведение на устройството и по-скоро към кого да се обърна за евентуален ремонт.