Re:Помощ при избор на GPS.
От 2009 г. ползвам Garmin Nuvi 265W. Тогава и аз затова избрах Garmin, заради по-хубавата карта за България. Това все още не се е променило. За чужбина всички марки са добри. Навигацията идва с карта, която има 2-годишно безплатно обновяване. Миналият месец ми изтече и срещу 40 лв я поднових за нови 2 години. Като екстра, държах единствено на Bluetooth. Всичко друго е ала-бала. За повече и по-подробна информация аз ползвам този форум: http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17.
Ползвам Гармин XT качен на Нокия мобилен телефон както и вградената безплатна навигация на Нокия -Ови.Разликата е почти минимална с превес на Ови-то по бързо намиране на адрес само с един клик върху екрана без да си играеш да го изписваш.Интересното стана като го ползвах в Англия.Там се оказа,че вече имах достъп до сървърът на гармин с информация за времето в района в които отивам и дори снимки от Панорамио на местата които задавах като крайна точка,разписания,закупуване на билети за полети, спиид камери онлаин за теглене на всики държави в ЕС , гугъл търсачка и още много полезна информация ,която в България ми бе недостъпна за ползване.Колата която шофирах там ми я продадоха с Том Том/това и Гармин са най- продаваните сат нав на острова/започнаха едни сравнения и в крайна сметка картите им бяха почти еднакви само понякога том том-а му трябваха 20 мили за да се свърже със сателита.А иначе там доста често се случваше да загубят сигнала от спътника,точно когато трябва да сляза от магистралата-в най важния момент и да се налага да карам 5-6 мин на посоки.Говорих и с други притежатели на най различни модели пролема бе на лице при всички-явно защото там всяка кола използва сат нав.На връщане в Германия ми се случи същата случка просто в петък в 17,00 следобед загуби сигнала и не искаше да се свърже та се наложи да дам 9 евро за пътна карта на Европа в едно градче.Тук която и да ползвам почти нямам проблем със сигнала.Всеобщо е мнението ,че за тук е най добре гармин понеже най подробните карти за България са техните.А разбира се най важното нещо е картата.Само ,че като видях там как работи -няма нищо общо с гармина които ползвах тук.
Вземи си навигация която е свободна и можеш да инсталираш каквато си поискаш програма. Според мен най добрата навигация е IGO перфектна навигация а и новите карти имат дори улиците по селата. Гармина според мен е една боза.
Според мен вземи един HOLUX GPSmile NAV-62F, 5" от там нататък, дали ще е tomtom, garmin, iGO е въпрос на вкус... Има достатъчно много карти и софтуер в мрежата.
Ето едно ревю на по-малкия модел 55 - https://www.youtube.com/watch?v=wi-ys7yB1m4