Резултати от 1 до 5 от общо 5

Помощ при избор на GPS.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,760
    #1

    Помощ при избор на GPS.

    Здравейте. Необходимо ми е да си закупя GPS и се нуждая от съвет при избора. Предлагат се десетки такива устройства, къде известни, къде неизвестни предлагащи качване на различен софтуер за позициониране и именно това разнообразие ме обърква. Молбата ми е, ползватели на такива устройства да споделят мнение, + и -. В общи линии, след ровене в нета, се убедих, че Garmin като цяло предлагат най-добра поддръжка на своите устройства, по отношение на карти, но пък устройствата на които може да качваш различен софтуер за позициониране, предлагат повече функционалност. Не съм на 100% убеден дали това е така и затова пускам тази тема, за да събера повече инфо и да успея да селектирам какво точно ми е нужно. Да уточня, устройството ще използва главно в България, но включвам и Европа като дестинация. Благодаря предварително на тези които ще помогнат с компетентни мнения.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #2

    Re:Помощ при избор на GPS.

    От 2009 г. ползвам Garmin Nuvi 265W. Тогава и аз затова избрах Garmin, заради по-хубавата карта за България. Това все още не се е променило. За чужбина всички марки са добри. Навигацията идва с карта, която има 2-годишно безплатно обновяване. Миналият месец ми изтече и срещу 40 лв я поднових за нови 2 години. Като екстра, държах единствено на Bluetooth. Всичко друго е ала-бала. За повече и по-подробна информация аз ползвам този форум: http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17.

  4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #3

    Re:Помощ при избор на GPS.

    Ползвам Гармин XT качен на Нокия мобилен телефон както и вградената безплатна навигация на Нокия -Ови.Разликата е почти минимална с превес на Ови-то по бързо намиране на адрес само с един клик върху екрана без да си играеш да го изписваш.Интересното стана като го ползвах в Англия.Там се оказа,че вече имах достъп до сървърът на гармин с информация за времето в района в които отивам и дори снимки от Панорамио на местата които задавах като крайна точка,разписания,закупуване на билети за полети, спиид камери онлаин за теглене на всики държави в ЕС , гугъл търсачка и още много полезна информация ,която в България ми бе недостъпна за ползване.Колата която шофирах там ми я продадоха с Том Том/това и Гармин са най- продаваните сат нав на острова/започнаха едни сравнения и в крайна сметка картите им бяха почти еднакви само понякога том том-а му трябваха 20 мили за да се свърже със сателита.А иначе там доста често се случваше да загубят сигнала от спътника,точно когато трябва да сляза от магистралата-в най важния момент и да се налага да карам 5-6 мин на посоки.Говорих и с други притежатели на най различни модели пролема бе на лице при всички-явно защото там всяка кола използва сат нав.На връщане в Германия ми се случи същата случка просто в петък в 17,00 следобед загуби сигнала и не искаше да се свърже та се наложи да дам 9 евро за пътна карта на Европа в едно градче.Тук която и да ползвам почти нямам проблем със сигнала.Всеобщо е мнението ,че за тук е най добре гармин понеже най подробните карти за България са техните.А разбира се най важното нещо е картата.Само ,че като видях там как работи -няма нищо общо с гармина които ползвах тук.

  5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #4

    Re:Помощ при избор на GPS.

    Вземи си навигация която е свободна и можеш да инсталираш каквато си поискаш програма. Според мен най добрата навигация е IGO перфектна навигация а и новите карти имат дори улиците по селата. Гармина според мен е една боза.

  6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #5

    Re:Помощ при избор на GPS.

    Според мен вземи един HOLUX GPSmile NAV-62F, 5" от там нататък, дали ще е tomtom, garmin, iGO е въпрос на вкус... Има достатъчно много карти и софтуер в мрежата.

    Ето едно ревю на по-малкия модел 55 - https://www.youtube.com/watch?v=wi-ys7yB1m4

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ при избор на LED TV
    От valtera във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-15, 16:50
  2. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 19:31
  3. Помощ за избор на ЛЕД ТВ
    От Kristiyan Kehayov във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-13, 08:32
  4. Помощ за избор на 9ка
    От JOKVN във форум Климатици Midea
    Отговори: 17
    Последно: 26-08-12, 22:31
  5. Помощ при избор на PC
    От ivanhoe72 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 12-12-09, 18:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе