Дайте мнение за таблет от техномаркет
Здравейте.
Бихте ли споделили вашето мнение затози таблет от техномаркет. ща се ползва от 8 годишно дете предимно за игри :) и евентуално за интернет и скайп.
На същата цена е и този който също е вариант. И ако някой вече е ползвал тези модели ще ми е полезно да си каже мнението. Също приемам и други предложения за тези пари.
Поздрави.
Отговор: Дайте мнение за таблет от техномаркет
Цитат:
Първоначално публикувано от
toppako
Здравейте.
Бихте ли споделили вашето мнение за
този таблет от техномаркет. ща се ползва от 8 годишно дете предимно за игри :) и евентуално за интернет и скайп.
На същата цена е и
този който също е вариант. И ако някой вече е ползвал тези модели ще ми е полезно да си каже мнението. Също приемам и други предложения за тези пари.
Поздрави.
Брeй колко съм изостанал. Не знаех, че на андроид може да се играят игри... Или имаш в предвид джаба игри като тези в телефоните?
Цитат:
glowndark
Брeй колко съм изостанал. Не знаех, че на андроид може да се играят игри... Или имаш в предвид джаба игри като тези в телефоните?
Ами джава игрите не са ли за симбиан/ естествено аз също съм изостанал така че е вероятно да говоря глупости/. Аз имам телефон НТС с андроид на който си има игри. Предполагам при таблети с андроид е същото.
А по темата, някакви идеи?
Изглеждат стандартни евтини китайски таблети. Първия е базиран на кортекс архитектура (масово ползвана), втория не съм го чувал.
Почти винаги имат някакъв проблем - липса на софтуерна подръжка, липса на гоогле маркет (често оправимо) и други несъвместимости, слабо wifi, гадни говорители, гадна камера, слаба батерия и т.н.
Екрана не пише какъв тип е (матрицата при най евтините не е ИПС - като завъртиш устройството и екрана става мазало). 800 x 480 според мен вече е малко - сравнено с навлязлите 1024 х 600 и 1280 х 800 китайци. Все повече игри в маркета са ХД.
Ако не е спешно (детето да почака) - огледай китайските сайтове за таблет с IPS матрица 1280 х 800 - Ainol Fire/Flame - излиза около 250 лв (+ ~50 мито ако го задържат на митница).
А относно андроид има тонове софтуер и игри (Java въобще не е фактор тука) - https://play.google.com/store
До скоро имаше чудна промоция в Метро за Acer A100 и А200 съответно на 300 и 360 лева. Двуядрен nVidia Tegra процесор и чудна производителност. Тези двата просто са направени да са евтини. Че ще става за игри няма спор, но както колегата каза, подръжката ще е хартиена.
В този ценови клас - около 200лв всичко е тъмна Индия.
На теория всичко трябва да е еднакво, на практика.. кой знае.
Пипни таблета, виж дали няма лесно да се разпадне - провери лично как реагира тъчскрийна и избери този, който повече ти допада.
За тези пари горе долу мисля, че трябва да има и таблети на Престижио. Там поне си гарантираш 2 години качествена гаранция от Асбис - хвърли едно око и на тях.
Цитат:
koranto
Ако не е спешно (детето да почака) - огледай китайските сайтове за таблет с IPS матрица 1280 х 800 - Ainol Fire/Flame - излиза около 250 лв (+ ~50 мито ако го задържат на митница).
Ето такъв ?
https://forum.setcombg.com/%D0%BF%D1...280-800-a.html
Цитат:
koranto
Изглеждат стандартни евтини китайски таблети. Първия е базиран на кортекс архитектура (масово ползвана), втория не съм го чувал.
Почти винаги имат някакъв проблем - липса на софтуерна подръжка, липса на гоогле маркет (често оправимо) и други несъвместимости, слабо wifi, гадни говорители, гадна камера, слаба батерия и т.н.
Екрана не пише какъв тип е (матрицата при най евтините не е ИПС - като завъртиш устройството и екрана става мазало). 800 x 480 според мен вече е малко - сравнено с навлязлите 1024 х 600 и 1280 х 800 китайци. Все повече игри в маркета са ХД.
А относно андроид има тонове софтуер и игри (Java въобще не е фактор тука) -
https://play.google.com/store
Съгласен съм с изключение на идеята за покупка от Китай. Е може да спестиш 50 лв, ама ще си спестиш и локалната гаранция, което е едно от основните неща при покупка на техника в момента...
Благодаря на всички за съдействието. В крайна сметка купих първия който споменах. Утре ще го подарявам за рожден ден и след това ще споделям отзиви/ хубави или лоши /:rolleyes:
Поздрави.
Със здраве да се ползва. :):)
Потърси в гугъл блога на apkmania. Полезен е ...
Този линк ще ти е полезен - https://twitter.com/ApkMania.
Честито! :D
Здравейте отново.
Както обещах да споделя първи впечатления.
Батерията за сега поне държи доста над моите очаквания. В спящ режим изкарва 24 часа и спада с 5-10%. А при работа с него може би ще окреца няколко часа. Липсата на блутут поне за мен е осезателна.
Много бавно зарежда при първо включване. За това си го държа включен. Като го купих нямаше сложен google play а някаква алтернатива - JetPlay или нещо такова беше. В магазина ми казаха че няма проблем да си го инсталирам ама бая четене и зор видях докато се справя. В един от форумите четох че може да се направи преходник на usb-то с който да се закача usb и модем за мобилен интернет. Което си е супер.
Нямам много база за сравнение но мисля че таблета си заслужава парите и се справя доста добрес възложените задачи:rolleyes:
Поздрави