Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Изборе мрежу два 17" лаптопа. Lenovo vs DELL Кой да избера?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Изборе мрежу два 17" лаптопа. Lenovo vs DELL Кой да избера?

Здравейте, колеги.

Решил съм да си купя 17" лаптоп ще го ползвам предимно за програмиране и Photoshop. Гледам в ценови клас до 1500 лв. Лаптопа почти няма да се изнася ще се ползва като десктоп.

Искам да се допитам до вашето мнение за Dell Inspiron 5721. Хареса ми това, че е FullHD с матов екран, но ме притеснява процесора, че е ULV (енергоспестяващ процесор) който не е много походящ за работа.

Сещо така гледам и едно Леново IDEAPAD G780, то по-добри парамерти (процесор, видео, + лицензиран Windows 8), но екрана не е FullHD.

P.S
    Намерих сравнителен тест на двата процесора Intel Core i5-3317U @ 1.70GHz (DELL) и Intel Core i5-3210M @ 2.50GHz (Lenovo)

Определено на Lenovo-то е по-добре. Но то не е FullHD ... Ако DELL-а беше със сещия процесор - веднага го взимах ...

С кое да направя компромис и кой лаптоп да избера от двата?
    Този пост е редактиран от aaaaaaaa; 08-02-13 в 12:05.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Изборе мрежу два 17" лаптопа. Lenovo vs DELL Кой да избера?

аз съм за Леновото

резолюцията не е чак толкова отвратителна, макар че е на 17"

на теб мощ ти трябва повече за шоп-а, защото там трябва да е налична през цялото време, за разлика от програмирането, затова аз гласувам за по-бързия процесор

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Глас за леновото и от мен. Обичам марката, характеристиките са по-добри, а на 17 коя е по-добрата резолюция - Full HD или 1600х900 е въпрос на гледна точка - аз лично предпочитам по-ниската, така че за мен това е предимство, а не недостатък... 10% по-ниска цена също не е за пренебрегване.
    Предимството на Делчето пък е една година гаранция повече и сервиз в България, също смислени аргументи.
    Дразни ме бавния 5400-оборотов диск и в двете конфигурации, но... няма пълно щастие. Едно 120-гигабайтово SSD на мястото на непотребното DVD в бъдеще би решило проблема.

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

aaaaaaaa, защо не погледнеш тази оферта Лаптоп HP ProBook 4740s B0Y78EA Silver 6GB - PCStore.bg ?

6. Тук е от
    Feb 2013

Да видях Dell-a на живо и се отказах от него.

Остава да избера между Lenovo G780 и HP ProBook 4740s

Значи плюсовете на Lenovo-то са:

2GB рам повече
    доста по-добра видео карта
    250GB повече Хард
    Лицензиран Windows 8

Плюсовете на HP-то

по-добър екран (матов)
    сервиз в БГ (на Леново вече е в Полша)

Вие какво ще ме посъветвате? С кое да направя компромис.

Мерси!

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

измежду тези двата НР-то е силно надценено, като се предвид какво има в него (сравнено с леново-то)

само 8-цата струва повече от разликата (не че ще я изтърпиш де ), а освен това имаш повече рам, хард, видео...
    вярно, процесорът и батерията на НР-то са по-добри, но ....

8.  

9. Тук е от
    Feb 2013

На една и съща цена мога да ги взема и двата. Затова тя не е фактор.

Аз си мислех, че са с еднакви процесори? Каква е разликата?

Екрана на HP-то е по-добре май от на Леновото, но пък другите неща са в повече.

Помагайте с избора

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

вярно са еднакви

аз механично гледам честотата, без да обръщам внимание на модела, а те едните пишат нормалната честота, другите - турбото...

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Относно екрана: И на двата модела са гадни- TN матрица, стават за интернет и офис пакет, но за филми, фотошоп и графични програми, не. Ако търсиш по-вярни цветове и добър ъгъл на виждане, трябва IPS. И тъй като мобилните устройства с интегрирана IPS матрица са скъпи, то според мен варианта за теб е настолна конфигурация + монитор с IPS матрица.

12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    И тъй като мобилните устройства с интегрирана IPS матрица са скъпи, то според мен варианта за теб е настолна конфигурация + монитор с IPS матрица.
    Що? Мониторите с IPS матрица са евтинки ли?
    Странно звучат крайни мнения, твърдящи, че модерна TN матрица не става за филми... Това е 17-инчов лаптоп, не 50-инчов телевизор.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Що? Мониторите с IPS матрица са евтинки ли?
    Не са, но може да вземе и по-стар модел монитор в комбинация с добра настолна конфигурация.
    Е, какво значи модерна TN матрица? Aз лично не виждам някакъв напредък относно контраст и цветове, нито при TN, нито при IPS в последно време:rolleyes: А, далеч съм от разбирането за Тв-тата
    Този пост е редактиран от pilot; 08-02-13 в 22:19.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Acer AspireV3-571G e с IPS матрица и 1920x1080 резолюция, и се включва точно в бюджета от 1500лв.

16. Тук е от
    Feb 2013

Задължително трябва да е лаптоп и да е 17"

Матрицата на Lenovo-то е ужасна. Тествах го, много е зле положението. Като се разгледа детайлно на целия екран се вижда много ситна мрежа която от разстояние е незабележима, но като цяло е кофти.

Моя избор май ще е HP ProBook 4740s

Мерси!

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Хм, че те са с еднаква резолюция, HP-то гледа ли го? Как ги виждате тея мрежи на 17" ХД+? Да не си зумвал картинка със светъл фон?
    Този пост е редактиран от pilot; 09-02-13 в 00:17.

18. Тук е от
    Feb 2013

Явно е от самия екран нещо. Трябва да се загледа човек за да ги види, но аз понеже отидох с идеята да му видя екара ми направи впечатление.

Първоначално след като финализирах Windows 8 го забелязах и реших, че е нещо от насройките или няма драйвери. В последстои видях, че всико е ОК. Показваше, че има драйвери за интегрираното видео към лаптопа и отделно си имаше драйвери за nVidia. Сложих всико на high performance и пак същата работа.

След това влязох и в меню-то на БИОС-а и там се забелязваше въпросната мрежа, която представлява 1x1 и така на целия екран. И пак казвам, че това е като човек се загледа детайлно. На обикновен потребите въобще няма и да му направи впечатление.

Но определено не е моя екран това. Ако мислите, че може да се дължи на нещо друго кажете ... но от това което аз видях съм разочарован.

Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 29-10-12, 10:00
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 1
    Последно: 07-07-11, 17:54
  4. Отговори: 0
    Последно: 10-11-10, 14:06
  5. Продавам 2 Лаптопа Dell Core Duo
    От georgyg във форум Продава
    Отговори: 16
    Последно: 17-02-07, 18:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе