Хард диск за смяна или ? !
Имам следния проблем , след преинсталиране и почистване на лаптопа ми Acer aspire 5536G , на моменти когато влезна в Д или Е дискове и примерно пусна някой филм изведнъж ми се пуска син екран който е за проблем с хард диска , лаптопа когато го ползвам из интернет не го прави този проблем само когато влезна в директориите Пробвах с HDD Регенератор но така или иначе четох че няма да успее и да помогне , странното е че пуснах да проверява и намери по 20 лоши сектора на диск което ми е струва странно , лаптопа си е старичък на около вече 6 год. и се чудя дали да го продам или да оправя хард диска който в крайна сметка не знам дали е от него проблема , когато сваля нов филм или нещо др няма проблеми Прави го само при стари неща , може ли да е някаква грешка от старите файлове и ако ги премахна дали ще се оправи и от там да прави проблема или просто трябва да сменя хард диска
Отговор: Хард диск за смяна или ? !
Цитат:
Първоначално публикувано от
chippen
Имам следния проблем , след преинсталиране и почистване на лаптопа ми Acer aspire 5536G , на моменти когато влезна в Д или Е дискове и примерно пусна някой филм изведнъж ми се пуска син екран който е за проблем с хард диска , лаптопа когато го ползвам из интернет не го прави този проблем само когато влезна в директориите Пробвах с HDD Регенератор но така или иначе четох че няма да успее и да помогне , странното е че пуснах да проверява и намери по 20 лоши сектора на диск което ми е струва странно , лаптопа си е старичък на около вече 6 год. и се чудя дали да го продам или да оправя хард диска който в крайна сметка не знам дали е от него проблема , когато сваля нов филм или нещо др няма проблеми Прави го само при стари неща , може ли да е някаква грешка от старите файлове и ако ги премахна дали ще се оправи и от там да прави проблема или просто трябва да сменя хард диска
Най-лесния вариант - формат C, формат D, и преинсталация на уиндоус. Ако пак продължи да прави проблема явно заминава...
Дали си струва да се сменя вече е друг въпрос. Нов хард диск е 80-100 лв. Ако параметрите на лаптопа са добри не виждам смисъл от смяна на целия лаптоп, освен ако нямаш излишна пари...
Ако пък не ти се занимава. Носиш го в някои сервиз казваш им за проблемите, те ще ти направят диагностика и ще ти кажат кое е за смяна..
въпроса е точно там че го почистваха и го преинсталираха и почна да ги прави тези проблеми Межудр и преди е правил така но не толкова често доколкото до параметрите
Процесор
| |
Процесор тип | AMD Athlon X2 |
Скорост на процесора | 2.1 GHz |
Размер на L2 cache | 1 MB Памет
| | Размер на паметта | 3 GB | Памет тип
Видео 512 Ati 4000 Series | DDR2
|
|
Цитат:
chippen
въпроса е точно там че го почистваха и го преинсталираха и почна да ги прави тези проблеми Межудр и преди е правил така но не толкова често доколкото до параметрите
Процесор | |
Процесор тип | AMD Athlon X2 |
Скорост на процесора | 2.1 GHz |
Размер на L2 cache | 1 MB Памет | | Размер на паметта | 3 GB | Памет тип
Видео 512 Ati 4000 Series | DDR2 |
|
Може да му пуснеш един тест на паметта като за начало. След което и да пробваш да го натовариш на 100% за 10-15 минути...
От друга страна ако регенератора ти е видял лошите сектори сигурно ги има. А дали ги е оправил...
А иначе лаптоп с Athlon според мен не си струва да се "реставрира" при положение естествено, че можеш да си позволиш да извадиш 1000 лв за нов. Иначе сменяш HDD и това е...
И пак повтарям опцията смяната да стане в сервиз е, че първо ще ти кажат дали проблема е в него (по горе спомена, че имаш съмнения) и второ ако ти кажат, че е от диска, а не е от него си спестяваш един диск :)
може ли да покажеш как да го пусна този тест на паметта и как да го натоваря и на 100 %
Цитат:
chippen
може ли да покажеш как да го пусна този тест на паметта и как да го натоваря и на 100 %
Ами и 2-те са тестове. Паметта може да тестваш с memtest, а за натоварването примерно в everest-aida има функция за натоварване...
Сложи си Hard Disk Sentinel
Той ще каже заминава ли си диска
Хм, Сетком не пуска линкове към замунда явно - *************************/details.php?id=412595&hit=1
Абе ще го откриеш.
явно е за са смяна когато се рестартира ми пише да натисна Ф 1 ако искам да продължа но че има проблеми с харда Пуснах тест с тази програма и компа се рестартира
Няма какво да се двуумиш.... щом ти е показал че има лоши сектори значи е пътник. Сменяй го.
някъде има ли добри на хубави цени из Интернет до около 90лв
Цитат:
chippen
някъде има ли добри на хубави цени из Интернет до около 90лв
Toshiba MQ01ABF050 500GB SATA 8MB 5400rpm твърд диск 2 5 7mm - HDD-2 -500GB-TOSH1-SATA - 88.80лв 500ГБ
Цитат:
chippen
А ще. Мога да си прехвърля всички неща предполага
Ако стария ти не е 1000ГБ и е пълен до горе не виждам причина да не можеш да си прехвърлиш нещата...
Цитат:
glowndark
Цитат:
glowndark
Ако стария ти не е 1000ГБ и е пълен до горе не виждам причина да не можеш да си прехвърлиш нещата...
Това някаква нова математика ли е? :god
Цитат:
chippen
А ще. Мога да си прехвърля всички неща предполага
Цитат:
chippen
Не стария е 320 и има свобдно към 50 60 общо
Ако питаш дали ще се съберат файловете ти от 320гб диск на 500гб - ДА
:))