Затова си има "пач" - инсталира си се win 7 без проблем и се ъпдейтва!
Здравейте, разглеждам Yoga 730 (13") 2-in-1 и ми трябва мнение ако някой вече е имал възможност да ги пробва.
Чудесен лаптоп по отношение на размери, фешън дизайн, хардуер.
Пантите му отстъпват значително на тези в горната серия 9хх.
И... това не е бизнес клас лаптоп. Може да изпуши след първата, третата или 5-тата година, стискаш палци.
Бизнес модели от класа на Елитбук и Тинкпад (Т серия) гарантират дълга безпроблемна употреба. Всичко друго е донякъде въпрос на късмет.
Но, 720 / 730 са прекрасни ултрабуци де, не искам да те отклонявам опт избора. Бизнес класа е за определен тип потребители.
Скоро се бях насочил към избор измежду EliteBook 840 G5 и Spectre X360.
Спектъра е по всичко по-добър - красота, размери, хардуер, възможности.
И... като тръгнеш да четеш мнения - на единия му гръмнал на 13-ия месец, на другия - на 18-тия...
А Елитбук не гърми... И спектъра - с 1 година гараниця, Елитбука - с 3...
Е... кофти избор ама се ориентирах към Елитбука.
Ако търси бизнес машинка, бих добавил Latitude и Precision 5000/7000.
Благодаря ви за отговорите. Ориентирал съм се къмYoga 730 (13") 2-in-1, защото ще го използвам само при пътувания и съм гледал да е лек и компактен, като възможностите за работа чрез тъч скрийн са ми допълнително удобство. Ще се използва и за графични програми ( indesign, adobe photoshop/illustrator/acrobat), но мисля че параметрите му са достатъчни, само не знам доколко това ще товари процесора и видеокартата и дали охлаждането ще се справя. Затова ще разгледам и компютрите, които сте ми препоръчали. Наясно съм, че гаранции няма и не питам в такъв аспект. Освен компютъра е важен и оператора, така че за една машина може и да са различни мненията. Важното е, че не бързам и ще имам време да разгледам, това което ми препоръчвате и дано избера нещото, което ще ми върши работа. Досега съм използвал Sony FW-21E, вече десета година, но е много голям и неудобен за пътуване. Като машини Sony са страхотни, но от опит с три броя, много им куцат батериите, поне на двата модела, които аз използвам.
Ябълките нямат никакви проблеми с Windows. Boot Camp и си слагаш каквото искаш. Някоя 13"-ка ретина с по-голямо SSD и ще се радваш на благините на двете системи, парите при йогата гледам са около 2-2.4к, та пасват добре и на някой Microsoft Surface 4 Pro или Ipad Pro...
Този пост е редактиран от Tommorow; 26-06-18 в 21:53.
И на обикновен лаптоп може да подкара MacOS, но е маааалко по-сложно :D
Здравейте
Малко помощ. Имам лаптоп LegionY520 който има две видео карти Intel HD Graphiks 630 и Radion RX 560. При включване към 4к ТВ интелската ми дава 4к на 29 Hz, а радионската по принцип може да даде повече. но немога да я накарам да възпроизведе филма през нея.
И Intel картата би трябвало да може да изкара 4К@60Hz. През какъв порт я свързваш и с какъв кабел? Сигурен ли си, че кабела е подходящ? Пробвай с друг кабел, който поддържа 4К@60 Hz, най-добре през DP. АМД картата е само за 3D ускорение, няма как да я накараш да работи отделно. Какъв е телевироза - марка/модел? Поддържа ли 4K@60Hz? Виж и тук:
https://communities.intel.com/thread/115293
Като вязя в спецификациите на карта изписва кеккви стойности подържа и там максимума е 4к@29Hz. На лаптопа няма дисплей порт, и на телевизора няма.
Телевизора е Sony 55xf90. Ще пробвам с друг кабел.
Виж спецификациите на порта на телевизора и лаптопа - каква версия HDMI поддържат. Виж и дали лаптопа разпознава правилно телевизора, може да му трябва драйвер или да се зададе custom резолюция и честота. Търси кабел, който е high-speed и поддържа HDMI 2.0:
https://www.digitaltrends.com/comput...certification/