Свързване на нормална флашка към таблет LENOVO A3000 и SAMSUNG GALAXY 2
Взех си, маняшки преход от USB-женското към MICRO USB-мъжкото и така вкарвам флаш и влиза в таблета и в апарата.... но при таблета не се чете грам, а флашката почва да свети, както когато е включена. При телефона излиза събощение, че се е дискънектнало.....
Имате ли идеи как да стане работа, като тва кабелче ми е комплект към калъфа за таблета Леново а3000, мисля си че трябва да стане някак си?
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Свързване на нормална флашка към таблет LENOVO A3000 и SAMSUNG GALAXY 2
Цитат:
Първоначално публикувано от
malttihristov
Взех си, маняшки преход от USB-женското към MICRO USB-мъжкото и така вкарвам флаш и влиза в таблета и в апарата.... но при таблета не се чете грам, а флашката почва да свети, както когато е включена. При телефона излиза събощение, че се е дискънектнало.....
Имате ли идеи как да стане работа, като тва кабелче ми е комплект към калъфа за таблета Леново а3000, мисля си че трябва да стане някак си?
С каква файлова система е флашката? Oтваряш ли я на лаптоп или настолен компютър? Горе-долу така ли изглежда кабела? Прикачен файл 16665
Отговор: Свързване на нормална флашка към таблет LENOVO A3000 и SAMSUNG GALAXY 2
Цитат:
Yasen6275
С каква файлова система е флашката? Oтваряш ли я на лаптоп или настолен компютър? Горе-долу така ли изглежда кабела?
Прикачен файл 16665
кабела е абсолютно същият и захранва флашката понеже почва да свети.... флашката, която пробвах вчера не беше моя и нз с каква файлова система е, но те не са ли еднакви всичките? Мисля, че нормално си се отваря ок лаптоп и комп... все пак му беше работната флашка
Не са еднакви файловите системи. Може да с fat(16/32) или ntfs*, като във втория случай може и да не я прочее андроида. Зависи какви драйвери има заредени.
* това при положение че човека от който си взел флашката не linux извратеняк (като мен). Ако е тогава вариантите са маааалко повече. :BigGrin
Цитат:
Yasen6275
Не са еднакви файловите системи. Може да с fat(16/32) или ntfs*, като във втория случай може и да не я прочее андроида. Зависи какви драйвери има заредени.
* това при положение че човека от който си взел флашката не linux извратеняк (като мен). Ако е тогава вариантите са маааалко повече. :BigGrin
Леново и Самсунг с каква файлова система са?
Цитат:
malttihristov
Леново и Самсунг с каква файлова система са?
Нямам идея какви драйвери за какви файлови системи са сложили производителите. Трябва да тестваш с флашка на която няма важна информация. Форматираш с фат32 копираш нещо от компа и тестваш на устройствата. После форматираш с нтфс копираш и тестваш.
На A3000 съм включвал флашка с такъв кабел. Всичко се четеше без проблем. С какъв фаил мениджър търсиш флашката? Да не би да си я има, но да не я виждаш просто....
ами вкарах флашката и не ми излиза нито при файловете нито в падащото меню като ЮСБ.... къде да търся?
"Маняшкото" кабелче се нарича OTG-кабел. A3000 е съвместим само с FAT и exFAT. Четеш с който и да е file manager от google play.