Отговор: Microsoft Surface Book
А защо очаквате да може да си играе на тоя лаптоп? Не се заяждам, просто питам. GTX 950M нито е върха на сладоледа като видео чип, нито може да се справи добре в native резолюцията с тежко 3D ако ще и 10 гиги памет да има. 64 битова шина към ДДР5 памет е по-добре от 128 битова шина към ДДР3. Аз пък единствено се кефя на дългия живот на батерията на тоя сърфейсбук. Тоест най-накрая Майкрософт са оптимизирали операционката за това желязо и резултата е видим.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
А защо очаквате да може да си играе на тоя лаптоп? Не се заяждам, просто питам.
Четох няколко полуофициални презентации - хвалбите в тях са много и по някакъв начин ме наведоха на мисълта, че MS искат да го позиционират и като такъв.
Набляга се на опционално мощно видео решение в докинг станцията, което е готово да посрещне новите игри.
Съответно, като се заровиш, стигаш до несъответствието, че се споменава 1 GB видеопамет и високата резолюция на дисплея, което буди въпроси.
Тоест, очаквам възможност за игри, защото съм останал с впечатление, че самият производител рекламира, че това е подходящо приложение с използването на допълнителния видеоускорител. Самата идея за вграждането му в докинг станцията каква е според теб ако не да осигури комфортен гейминг на машината?
Факт, всичко опира до оптимизацията - ако се направят къстъм версии на даден софтуер / игри конкретно за Surface Book като премиум продукт, предполагам, че GTX 950M ще е предостатъчно за да лети.
Веднага ти казвам каква е ползата от тази видео карта на нативната резолюция за сърфейс про-то. Да показва без лагове 3D PDF-и (по-скоро вградени CAD данни в PDF-ите), като споменах CAD има една камара простотии които по бизнес средите си умират да ги презентират и всякакви приложения за 3D визуализация ( според мен игрите не са в списъка).
Подкрепям стенли... това видео ще има предостатъчно работа с всичките тия пиксели и при бизнес приложения. CAD също ще подкара, то е ясно, че никой с всичкия си няма да моделира самолетоносач на таблетка, но за модели на сгради прмерно що не.
Ама не вдянах за какъв ви е да играете на 14" в нейтив резолюция?! Да няма симулатор за часовникари? :)
Целта е ясна - опит за конкурент на Макбук Про. Съмнявам се да заинтригува бизнес или гейм потребители. Още повече пък заклети OS X потребители:)
Цитат:
pilot
Целта е ясна - опит за конкурент на Макбук Про. Съмнявам се да заинтригува бизнес или гейм потребители. Още повече пък заклети OS X потребители:)
И кой според теб ще заинтригува като изключи бизнеса, геймъри и мак потребителите? Струва ми се, че подценяваш продукта - какво точно не ти допада по отношение на бизнес употреба?
Отделно геймърите... аз съм с особено мнение. Стенли визира хадкор частта, която честно казано няма особен избор при лаптопите. За огромна част от останалите, постигане на производителност, приблизително равна на GTX 950M би била удоволетворяваща.
Цитат:
kod
И кой според теб ще заинтригува като изключи бизнеса, геймъри и мак потребителите?
Хм, не знам...ентъртеймънт с излишни пари:)
Не го подценявам, само се съмнявам теоретично...не ме грабва с нищо. Мисля си, че бизнес потребителите са традиционалисти.
геймъри няма да се заинтересуват от модела .. видеото е безумно слабо за новите заглавия ,екрана е с твърде малък диагонал то ще е тотален мазохизъм да играеш на 13 инча и 3000х2000 .. има си геймърски лаптопи за тая цел ( макар ,че според мен и това е извращение друго си е да заседнеш на 24-27 инча настолен и да зацъкаш на истинска голяма клавиатура )
Точно пък епълските потребители въобще няма да се заинтересуват от surface pro. Основната причина е, че на епълските компютри така или иначе може да се инсталира Windows и то нативно през Boot Camp или виртуализирано с помоща на някой от многото виртуализатори, Ако Майкрософт си напишат добре домашното, ще продадат много бройки на бизнеса а и мисля, че точно там и се целят.
Мда, ще продават...минимум 1500 гущера. Погледнете новият Dell Precision 15 5510, размера му е на 14" лаптоп. Като цена е близък, че и по-евтин, а хардуера е по-добър.