Резултати от 1 до 3 от общо 3

Таблет Lenovo a8-50 - проблем с паметта

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #1

    Таблет Lenovo a8-50 - проблем с паметта

    Здравейте колеги,
    Имам проблем с въпросния таблет.
    Вътрешната памет е 8гб. Поставих и карта 32гб.
    Проблемът е в това, че от вътрешната памет заети от системата са 3.8гб. Инсталирал съм игри и приложения с размер 1.38 гб. Така поне показва системата. Това по мои сметки са пколо 5 гб. и малко. Т.е. би трябвало да има около 3гб на разположение, но не.
    Настроен е да инсталира новите приложения в sd картата, обаче всяка нова инсталация се намества във вътрешно хранилище и трябва да я преместя на външната карта ръчно. В крайна сметка във вътешната памет има само 500мб свободни.
    Въпросът ми е дали може да се направи нещо за да се инсталират първоначално приложенията наистина в sd картата.
    Това поведение на таблета ми се струва странно, понеже имам телефон Lenovo, също с 8гб вътрешна памет, но нямам такъв проблем. При телефона наистина всичко се инсталира на картата и никога не е казвал, че няма памет. Таблета е с Лолипоп, а телефона с Кит-кат. Възможно ли е да е от версията на Андроида?
    Моля, помогнете!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград
    Мнения
    145
    #2

    Отговор: Таблет Lenovo a8-50 - проблем с паметта

    На моя таблет съм забелязал,че вътрешната памет се показва като "sd карта", а добавената micro-sd карта като "външна sd карта".Сигурно и при теб е така,и просто всичко отива във вътрешната памет(sd карта),защото така си му казал.Имай предвид,че не всички приложения могат да се местят във външната карта.Прегледай отново по внимателно настройките.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #3

    Отговор: Таблет Lenovo a8-50 - проблем с паметта

    Такааа:
    Вътрешната флеш памет е разделена на две части: едната е заделена за ром-а, инсталираната среда и инсталираните приложения - обозначена с "0", а другата е използваема като SD карта и е обозначена като "SD Card 0". Външната SD карта е обозначена като "SD Card 1". И сега, възможните настройки за място за инсталиране на приложения по подразбиране са две:
    1. Вътрешно хранилище;
    2. SD карта.
    Ако включа и флашка се появява трета опция за USB устройство, но това не подлежи на коментар.
    Ако махна външната SD карта опция 2 изчезва, което значи че се отнася за нея.
    Та значи, настройката е да се инсталират по подразбиране на SD карта.
    Какво е положението със свободната памет:
    Общо вътрешно пространство = 8 гб (разбира се реално е по-малко заради 1024). Служебно заети от системата 3,8 гб. Инсталирани приложения 1,38 гб. Свободни 0,5 гб.
    Т.е. дотук изброените 3,8гб + 1,38 гб + 0,5 гб = 5,68 гб (по груби сметки) изчерпват първата част на вътрешната флеш памет.
    Останалото пространство до условните 8 гб. могат да се използват за съхраняване на лична информация, но не и за инсталиране на приложения (това е частта обозначена с "SD Card 0").
    Та когато инсталирам приложение, макар и настройката да се инсталира в SD картата, то се намъква във първия дял с оставащите 500 мб, които естествено намаляват.
    След като го инсталирам и ръчно го преместя на SD картата от настройки на приложенията, част от мястото заето във вътрешната памет се освобождава, но не и цялото, заето от новото приложение.
    Пример: Свободни 500 мб. преди инсталиране на приложение Х. Свободни 320 мб. след инсталиране на приложение Х. Свободни 470 мб. след преместване на приложение Х от вътрешно хранилище във външна SD карта.
    Така след всяко приложение или игра вътрешната памет стига до някакъв критичен минимум от 300 мб. и не може да се инсталира или ъпдейтва каквото и да е. Дава, че няма достатъчно вътрешна памет във вътрешно хранилище и дотам.
    Тъпото в случая е, че остатъка от вътрешната памет 8гб. която е обособена като отделен дял с име "SD Card 0" не се използва реално, понеже не можеш на инсталираш приложения на нея, а си имаш 32 гб. външна памет, та не си опрял до няма и 2 гб. вътрешна.
    При телефона ми, който както споменах също е Леново, такива простотии няма. Вътрешната памет си е изцяло използваема за инсталиране на приложения. Да, отново дава, че използваемата част е 5.7 гб, но при използвани 1,9 гб останалите свободни си ги дава 3,8 гб. и си инсталирам приложения колкото си искам. Ясно е че до 8 гб. е заетото пространство от ром-а.
    В крайна сметка въпросът ми е дали има някакъв начин тези оставащи почти 2 гб. от вътрешната памет на таблета да бъдат обединени с останалата част, така че да могат да се използват за инсталиране на приложения и за ъпдейтване на същите в последствие.
    Дали има някакъв софтуер, който да свърши нещо подобно или поне да насочва инсталиращите се приложения директно във външната SD карта...
    Ако има друго решение на проблема, моля да споделите.
    Таблетът е подарък от Дядо Коледа, така че варианти "купи нов с 16 гб" и подобни не стават

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Таблет LENOVO A5500-H и телевизия?
    От evolon във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 28-09-15, 18:28
  2. Таблет Lenovo IdeaTab A2207A-H
    От user313 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 14-04-14, 05:52
  3. Продавам ТАБЛЕТ Lenovo Thinkpad X61 1400x1050 S-IPS Touch
    От ekzidua във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-10-12, 19:46
  4. Продавам IBM Lenovo Thinkpad X61 МУЛТИТЪЧ ТАБЛЕТ с S-IPS
    От ekzidua във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 15-06-12, 19:00
  5. родавам Lenovo ThinkPad T61p и HP Compaq 2710p таблет
    От icolev във форум Приключили продажби
    Отговори: 23
    Последно: 02-06-12, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе