Отговор: Странно явление.
Има някаква игра леново -сони да знаеш :BigGrin
мен ако питаш, вземи го снимай на клипче и го качи в тубата :)
струва си да се види...
Изглежда майтап, но наистина телефона преспива лаптопа, трябва да има някакво обяснение?
обяснението е Wake On WLAN, а как точно вече са технически подробности
при мен също има подобна смешка - климатикът сменя режима на светене на нощната лампа с дистанционно
независимо на какъв цвят съм я оставил, влиза в диско режим и цялата дъга започва да ми обикаля тавана :))
Изключи NFC-то на телефона и пробвай пак.
Изключено е, благодаря за отговора на феърми, но не ми стана много ясно :-)
Включи AIRPLANE MODE на телефона и опитай пак. Отново ли го прави?
Да, пак го прави. Малко по-трудно, но го приспива .
Лаптопа, принципно го приспива магнита в граден в рамката на дисплея. Сонито да не е намагнетизирано от нещо? Или е як магнита в тонколоната:BigGrin
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
Лаптопа, принципно го приспива магнита в граден в рамката на дисплея. Сонито да не е намагнетизирано от нещо? Или е як магнита в тонколоната:BigGrin
Браво Иван, разкри "мистерията"! Пробвах с истински магнит и наистина в рамката на екрана на лаптопа има вграден някакъв прекъсвач който се включва и изключва от магнитни вълни, а в борда на лаптопа срещуположно има вграден друг магнит. Явно телефона има достатъчно силен магнит в говорителя за да задейства прекъсвача. Лаптопа е настроен при затваряне на капака да се "приспива" .
Остава да пробваш дали при изключена функция за затваряне на капака отново ще се приспива с магнита.
Каквото действие му задам при затваряне на капака- това става :)
В този модел телефони има магнит който се използва при кейсове-те за автоматично отклююване/заключване на телефона при отваряне//затваряне на кейса. Явно и при лаптопа на китаеца има нещо подобно и за това се получава тоя "ефект".
blue - не е в говорителя - имаш отстрани magnetic charge port, от там ще да идва.