ASUS X54HY проблем при възпроизвеждане на BLU RAY
Здравейте, има проблем при възпроизвеждането на Блу Рей филми от лаптопа. Машинката е със следните параметри
Процесор: Intel Pentium B960 2x 2.2 Ghz
РАМ памет: 4 GB
Видео карта:AMD Radeon HD 6470M 1 GB DDR3
ОС: Windows 7 Ultimate 64 бита.
Инсталирах Total Media Theater като филмите насичат доста невъзможно е за гледане. Въпроса ми е проблема от слабия процесор ли е или от видеото? И има ли смисъл от надграждане със i3? От телевизора до лаптопа използвам 10 метров HDMI кабел, като ми прави впечатление и че по-някога и на Full HD филми на моменти насича леко!
Отговор: ASUS X54HY проблем при възпроизвеждане на BLU RAY
Пробвай с PotPlayer с включено хардуерно ускорение. Ако пак ти насича значи машината ти е слаба или не поддържа новите формати.
Едва ли е от компа . Моя е по-слаб като хардуер и бичи . Пробвай с друг плеър - Сплаш 2.0 ,примерно . И в кабела може да е проблема .
А дали е възможно да е от неправилно конфигурирани кодеци? Като ги инсталирам общо взето оставям всичко по-подразбиране...
Може( или ги поддържа плеъра или не , за видео кодеците говоря ) и се случва и да има омазан релийз на даден филм .
Виж какъв ти HDMI кабелът, защото за Блу рей има "по-специален".
Направи си справка тук : https://bg.wikipedia.org/wiki/HDMI
По скоро ако има възможност да пробва с по-къс кабел.
Филма насича и без да съм го пуснал към телевизора.
Да уточним - за конкретен филм ли става въпрос или по принцип блурей-ките ти насичат ?
Пробва ли с друг плеър ?
Какво е натоварването на процесора, когато пускаш филмите? Пробва ли с PotPlayer с включено ускорение? Той ползва вградени кодеци и ако с него ти сече, значи ти трябва по-съвременен хардуер.
Какво точно се опитваш да гледаш?
Добро утро! Всеки един ми насича, за съжаление не ми остана време да опитам с Pot Player. Надявам се че довечера ще успея да пробвам, и ще пиша какво се е получило!
Защо точно този плеар си избрал...ако не се лъжа отдавна му спраха потдръжката ....на времето се препоръчваше да се ползва за гледане на блурей iso......ако си чел някаде и искаш такива блуреи да гледаш по добре ползвай power dvd 14..15..16.....
И явно не става и с него , Пробвай и с други софтуерни плеъри и ако пак е така , хардуера е за ъпгрейд , за съжаление .
Гледай си рипнати блурейки ( достатъчно качествени са ), има много в За...... , а не исо имиджи , те са ти проблем - големи са и не са за всеки плеър .
Пробвах го и него, забива и тои!