Резултати от 1 до 9 от общо 9

Графична карта за лаптоп

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2017

Графична карта за лаптоп

Здравейте, в последно време си търся нов лаптоп и имам проблем при избора на такъв. Спряла съм се на Lenovo Ideapad 320. В магазина ми казаха, че с процесор Intel Pentium/Core i3, не е добре графичната карта да е AMD, защото ще загрява и блокира и т.н. Искам да попитам каква ще е най-удачната графична карта– Intel, AMD или NVIDIA. Лаптопът ще се използва за сърфиране (facebook, youtube...), гледане на филми онлайн (а също и теглене на филми), работа с Word, PDF, Powerpoint.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Графична карта за лаптоп

Виж ASUS X541UA-DM1856 или HP 15-bs002nu .
    Щом има процесор на Intel винаги има вградена видеокарта на Intel. За посочените нужди допълнителна видеокарта от AMD и Nvidia се явява като излишен апендикс.Само ,че още отсега предупреждавам,че ако искаш да го свържиш с 4k телевизор, за да гледаш 4k филми няма да стане. Постоянно някой пита защо не може да гледа 4k филми.

4. Тук е от
    Dec 2017

Много благодаря за отговора и предложенията, но си харесах едно моделче на Lenovo ( PC LENOVO 310-15ISK 80SM0210BM | Лаптопи | Компютри и периферия | Техн&#1086) и обмислям него да взема.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ха на бас, че когато някой те пита каква кола караш, отговаряш: " ### на цвят"

6. Тук е от
    Dec 2017

Простете невежеството ми, но според посочените предложения и разгледаните досега ми се стори, че параметрите на този са ОК спрямо цената.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Не му се връзвай - съвсем коректно е посочено "гледане на филми онлайн (а също и теглене на филми), работа с Word, PDF, Powerpoint".
    Следя серията IdeaPad V310/320 от няколко години, още от времето когато се означаваше като B50. Това което знам за B50 и следващите е, че се произвеждаше в поточните линии и заводи за Thinkpad, а не както останалите Ideapad.
    Това е бюджетна серия, съвсем подходяща за посочените цели и лично мое мнение е да се търси такъв модел от тази серия, който е само с вградената си интелска видеокарта (т.е. без AMD)
    Не става въпрос за по-малкото пари, а за това че по-опростената архитектура с такава платка ще ти се отплати и с по-дълъг живот и с по-ниски работни температури и с по-малко вентилаторни обороти след време (и съответно по-малко шум).

По-голямата дилема на която нямам готов отговор е разделителната способност на дисплея - дали да е 1366х768 или 1920х1080(FHD)
    И двете разделителни способности имат плюсове и минуси, но плюсовете за по-ниската разделителна способност като че ли вече поолекнаха.
    При Windows 7, за да гледаш нормално буквите на 15-инчов дисплей при 1920х1080, трябваше да мащабираш фонтовете (иначе буквите са много малки и се налага да си напрягаш очите, което пък изморява при продължителна работа). При което мащабиране обаче маса приложни програми гърмяха с размерите на прозорците си и подпрозорците си.
    Докато при 1366х768 не се налага такова премащабиране на шрифтовете.
    Но някак си тоя проблем вече не се забелязва при Windows 10 и разделителната способност 1920х1080 като че ли е за предпочитане.

Единствения недостатък който съм забелязал е потъващата клавиатура - при слаб натиск горния капак заедно с клавиатурата леко потъва.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 26-12-17 в 23:53.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не визирах техническа некомпетентност, а търсене на съвет, с който после да не се съобразяваш заради субективни предпочитания

а иначе аз бих предпочел елитбук втора ръка за половината сума, отколкото найлонова конфекция...

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Да де, ама така като гледам темата, то в нея има два съвета и едно предложение за бас.
    При това към съветите има допълнителна разяснителна информация, а пък предложението за бас е придружено с изтънчена ирония.

За протокола - миналия месец за малко над 700 лв се сдобих с втора употреба X1 Carbon 14" touch i5-4500 SSD 256, Win10Pro ... от ebay

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Ето още едно предложение--->HP 250 G6
    Във всичките си предложение съм гледал да е с процесор Core I3, Intel видеокарта, най-малко 250GB SSD, 8 GB памет. Всичко това е идеално за така наречените ежедневни задачи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 09-04-14, 19:42
  2. графична карта
    От dharma4 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 14-05-11, 22:29
  3. Продавам графична карта.
    От BIBI0309 във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 25-02-11, 00:15
  4. Стар лаптоп и Wi-Fi карта
    От awsom във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 29-07-07, 12:19
  5. Графична среда на форума
    От silverfox във форум За Форума
    Отговори: 3
    Последно: 29-09-06, 21:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе