Помощ при избиране на лаптоп до 3000лв
Здравейте, колебая се между два лаптопа. Lenovo с i7 6820hk + nVidia gtx 1070 и Acer predator helios 300 i7 8750h + nVidia gtx 1060. Останалите параметри не са от такова значение, макар че охлаждането и екранът на първия са по-добри, но предвид картата - нормално. Ценово са еднакви там, където съм ги намерил.
Процесорът на пъривя е с над 30% по-зле от втория, но обратното стои с видео картата.
Какво бихте препоръчали?
Отговор: Помощ при избиране на лаптоп до 3000лв
Първия лаптоп е с по-добра видеокарта, докато втория е с по-нов процесор с повече ядра. Реално и GTX 1060 ще ти е достатъчна за всяка игра за 1080p резолюция и максимални детайли да изкара около и над 60 кадъра. Какви игри точно ще се играят?
Гледай да е с добро охлаждане, за да не прегрява и в последствие да тротва! Ако има възможност избягвай лаптоп за игри.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Гледай да е с добро охлаждане, за да не прегрява и в последствие да тротва! Ако има възможност избягвай лаптоп за игри.
Aбсолютно.След смъртта на бая лаптопи вече в ръцете ми се убедих в две неща - никога повече "геймърски" ,и задължително втора ръка висок клас бизнес машина с добра сглобка,качественни материали и най вече охлаждане.Точно днес дори стана дума за това ,втори мой приятел се оплака от Dell (невероятна иначе машина) от 3400 лева ,умряла на първата седмица,и след 300 разправии заменена гаранционно,Аsus ROG ,също от 3000 пак на мой познат се скапа на първия месец,като добавя и моите случаи вече нищо не може да ме накара да си купя "геймърски" лаптоп.Да не говорим че за тия пари се сглабя убийствена настолна машина с прекрасен голям монитор.Трябва да си тотално луд за да ги дадеш за някакво греещо 17 инчово лаптопче,на което трябва да се кьоравиш ,аз не знам как въобще могат да се предпочитат за игри лаптопите,дори и ако се абстрахираме от факта че горят като факли.То един XBox One X и един 50 инчов Ultra Hd Tv струват по малко от насраната печка ,а удоволствието е несравнимо.Е...ще играя като сами си вкъщи,в автобуса и влака няма да мога,ама все ще се примиря някак си с това...
До преди 6-7 години да, но сега не.
Цитат:
ponyasd
Aбсолютно.След смъртта на бая лаптопи вече в ръцете ми се убедих в две неща - никога повече "геймърски" ,и задължително втора ръка висок клас бизнес машина с добра сглобка,качественни материали и най вече охлаждане.Точно днес дори стана дума за това ,втори мой приятел се оплака от Dell (невероятна иначе машина) от 3400 лева ,умряла на първата седмица,и след 300 разправии заменена гаранционно,Аsus ROG ,също от 3000 пак на мой познат се скапа на първия месец,като добавя и моите случаи вече нищо не може да ме накара да си купя "геймърски" лаптоп.Да не говорим че за тия пари се сглабя убийствена настолна машина с прекрасен голям монитор.Трябва да си тотално луд за да ги дадеш за някакво греещо 17 инчово лаптопче,на което трябва да се кьоравиш ,аз не знам как въобще могат да се предпочитат за игри лаптопите,дори и ако се абстрахираме от факта че горят като факли.То един XBox One X и един 50 инчов Ultra Hd Tv струват по малко от насраната печка ,а удоволствието е несравнимо.Е...ще играя като сами си вкъщи,в автобуса и влака няма да мога,ама все ще се примиря някак си с това...
Моя "геймърски" лаптоп Asus G551JM още пък си работи. Вече е над 4 годишен, след като му свърши гаранцията му смених термопастата с MX-4 и я подменям веднъж годишно. Не го ползвам много, въпреки че е нонстоп включен в захранването и съм извадил батерията, която още си държи над час нормално ползване. Дори съм си сложил моднат BIOS, който ми позволява по-висок overclock на видеокартата. Почти не го ползвам за игри, но наскоро ми се наложи и няколко дена играх без проблеми.
Цитат:
tony34al
До преди 6-7 години да, но сега не.
Напротив, и сега. Пак са най-напред.
Не мисля, Додо, не мисля, но това си е мое мнение.
По-малко зло не знам дали има в случая, един вагон пари са за БГ стандарта. Аз също тези пари бих ги инвестирал в настолна машина с монитори и т.н.
Ако трябва да се избира между двата лаптопа от първия пост - по-новото CPU е по-добре, а и някои моменти в кекавостта на марката на първия от последните години - специално в пантите, затова вторият "хищник" каквото и да значи в БГ реалността това. :cool:
Който се интересува от такива лаптопи, предполагам гледа настолни машини за поне 3,4 пъти по висока цена,,,