Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree4Одобрявам
  • 1 Post By pulsedriverbg
  • 3 Post By ponyasd

Помощ при избиране на лаптоп до 3000лв

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Zod
    Zod е офлайн

Тук е от
    Nov 2011

Помощ при избиране на лаптоп до 3000лв

Здравейте, колебая се между два лаптопа. Lenovo с i7 6820hk + nVidia gtx 1070 и Acer predator helios 300 i7 8750h + nVidia gtx 1060. Останалите параметри не са от такова значение, макар че охлаждането и екранът на първия са по-добри, но предвид картата - нормално. Ценово са еднакви там, където съм ги намерил.
    Процесорът на пъривя е с над 30% по-зле от втория, но обратното стои с видео картата.
    Какво бихте препоръчали?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Помощ при избиране на лаптоп до 3000лв

За какво ще се ползва?

4. Zod
    Zod е офлайн

Тук е от
    Nov 2011
    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    За какво ще се ползва?
    Игри, филми, браузване в такъв приоритет.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2018

Първия лаптоп е с по-добра видеокарта, докато втория е с по-нов процесор с повече ядра. Реално и GTX 1060 ще ти е достатъчна за всяка игра за 1080p резолюция и максимални детайли да изкара около и над 60 кадъра. Какви игри точно ще се играят?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Гледай да е с добро охлаждане, за да не прегрява и в последствие да тротва! Ако има възможност избягвай лаптоп за игри.
    wladimir1 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Гледай да е с добро охлаждане, за да не прегрява и в последствие да тротва! Ако има възможност избягвай лаптоп за игри.
    Aбсолютно.След смъртта на бая лаптопи вече в ръцете ми се убедих в две неща - никога повече "геймърски" ,и задължително втора ръка висок клас бизнес машина с добра сглобка,качественни материали и най вече охлаждане.Точно днес дори стана дума за това ,втори мой приятел се оплака от Dell (невероятна иначе машина) от 3400 лева ,умряла на първата седмица,и след 300 разправии заменена гаранционно,Аsus ROG ,също от 3000 пак на мой познат се скапа на първия месец,като добавя и моите случаи вече нищо не може да ме накара да си купя "геймърски" лаптоп.Да не говорим че за тия пари се сглабя убийствена настолна машина с прекрасен голям монитор.Трябва да си тотално луд за да ги дадеш за някакво греещо 17 инчово лаптопче,на което трябва да се кьоравиш ,аз не знам как въобще могат да се предпочитат за игри лаптопите,дори и ако се абстрахираме от факта че горят като факли.То един XBox One X и един 50 инчов Ultra Hd Tv струват по малко от насраната печка ,а удоволствието е несравнимо.Е...ще играя като сами си вкъщи,в автобуса и влака няма да мога,ама все ще се примиря някак си с това...
    wladimir1, burbeng и corsairman01 харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2017

Мне нравится Леново

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

До преди 6-7 години да, но сега не.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2018

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Aбсолютно.След смъртта на бая лаптопи вече в ръцете ми се убедих в две неща - никога повече "геймърски" ,и задължително втора ръка висок клас бизнес машина с добра сглобка,качественни материали и най вече охлаждане.Точно днес дори стана дума за това ,втори мой приятел се оплака от Dell (невероятна иначе машина) от 3400 лева ,умряла на първата седмица,и след 300 разправии заменена гаранционно,Аsus ROG ,също от 3000 пак на мой познат се скапа на първия месец,като добавя и моите случаи вече нищо не може да ме накара да си купя "геймърски" лаптоп.Да не говорим че за тия пари се сглабя убийствена настолна машина с прекрасен голям монитор.Трябва да си тотално луд за да ги дадеш за някакво греещо 17 инчово лаптопче,на което трябва да се кьоравиш ,аз не знам как въобще могат да се предпочитат за игри лаптопите,дори и ако се абстрахираме от факта че горят като факли.То един XBox One X и един 50 инчов Ultra Hd Tv струват по малко от насраната печка ,а удоволствието е несравнимо.Е...ще играя като сами си вкъщи,в автобуса и влака няма да мога,ама все ще се примиря някак си с това...
    Моя "геймърски" лаптоп Asus G551JM още пък си работи. Вече е над 4 годишен, след като му свърши гаранцията му смених термопастата с MX-4 и я подменям веднъж годишно. Не го ползвам много, въпреки че е нонстоп включен в захранването и съм извадил батерията, която още си държи над час нормално ползване. Дори съм си сложил моднат BIOS, който ми позволява по-висок overclock на видеокартата. Почти не го ползвам за игри, но наскоро ми се наложи и няколко дена играх без проблеми.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    До преди 6-7 години да, но сега не.
    Напротив, и сега. Пак са най-напред.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Не мисля, Додо, не мисля, но това си е мое мнение.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

По-малко зло не знам дали има в случая, един вагон пари са за БГ стандарта. Аз също тези пари бих ги инвестирал в настолна машина с монитори и т.н.

Ако трябва да се избира между двата лаптопа от първия пост - по-новото CPU е по-добре, а и някои моменти в кекавостта на марката на първия от последните години - специално в пантите, затова вторият "хищник" каквото и да значи в БГ реалността това.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Който се интересува от такива лаптопи, предполагам гледа настолни машини за поне 3,4 пъти по висока цена,,,

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на 65' до 3000лв
    От Ditko1 във форум Телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 03-11-17, 22:44
  2. Помощ за избиране на 3Д ЛСД ТВ
    От Stelkian Cankov във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 08-02-13, 10:29
  3. 3000лв на домакинство - субсидия за газификация?!?
    От Lazar във форум Коментирай новина
    Отговори: 53
    Последно: 23-02-12, 10:25
  4. Избор на до LCD TV до 3000лв?
    От weenie във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 15-02-08, 01:59
  5. Помощ за лаптоп от САЩ
    От grafa във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-07, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе