Бавен трансфер между два компютъра
Значи, ето проблема - два компютъра в офиса, между тях големи файлове (пробвах с над 500 МВ) не могат да се прехвърлят на практика, поради изключително бавния трансфер. При по - малки файлове (пробвах с до 300 МВ) няма такъв проблем. Другите компютри в мрежата нямат този проблем по между си. Пинг с големи пакети до 65500 от този компютър към другия губи пакети, макар и рядко. И двата компютъра са с WinXP, картите мисля че са C - Net, Switch - овете нямат значение, понеже и останалите компютри са вързани към тях, а нямат тези проблеми. Проблемът е само с големи файлове, над 300 - 400 МВ. За сега съм се спрял на мрежовата карта на въпросния компютър, като проблемно звено. Какво мислите вие?
Възможно е. Определено най - голямата вероятност за бъг е във връзката. Особено ако забавянето е повечко милисекунди. Но все пак на твое място не бих отхвърлил 100% и проблема със суичовете; поне от това, което съм срещал аз, мисля, че и порт може да сдаде багажа и даже ъплинка му да свети... В твоя случай проверката е лесна - просто разменяш портовете. Не отнема много време.
За кабелите като вариант - работата е ясна...
Като предложение можеш да пробваш примерно и как се копират такива файлове между различни дялове на един и същи комп. Срещал съм проблем от подобно ествество и заради хард.
Аз имах подобен проблем и се оказа, че е дефектна мрежова карта. Пробвай с други карти. Нищо друго не губиш освен време.
Кабелът е сменян, поне така ми казаха, портовете ги размених и нищо не се промени. Ще пробвам, когато мога, как работи твърдия диск на въпросния компютър, както предложи D3BEPP, но се съмнявам да е от това. Май наистина остана само мрежовата карта, но проблемът е, че точно време за експерименти нямам. Компютрите са дизайнерски и на тях се работи целодневно. Не мога просто да го заема за два часа и да тествам от това ли е или от онова, заради което и питах във форума. Наистина най - бързо ще стане да се смени мрежовата карта и да видим какво ще стане. Мерси на отзовалите се [:D]
Щом има понякога загуби на 65500 значи има проблем във връзката със сигурност.
загубите трябва да са 0%, даже и за цяла нощ да пуснеш да мери