Резултати от 1 до 5 от общо 5

3 mreji kam 1 PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2001

3 mreji kam 1 PC

Първо ще обясня каква точно е ситуацията.ПЦ1 (винХП) с 4 лан карти.1-ва лан карта е към ИЗП1 чрез ВПН и от там ми е интернета.2-ра лан карта е към ИЗП2 от което искам да ползвам само мрежата (не съм платил интернет).3-та и 4-та лан карта са свързани към 2-ма приятели чрез bridge connection и нетоврк шаринг,така 2-мата приятели имат net от мене (шаринга е към 1-ва лан карта).до тук всичко е ОК,но когато включа ИЗП2 и интернета ми прекъсва.всичко друго продалава да си работи.според мене проблема е там че windowса дава заявка за интернет към ИЗП2(когато е включена лан картата,а там няма net).как да направя така че от ИЗП1 да си дърпам net,а на ИЗП2 да ползвам лоцалната мрежа,като същевремнно 2-мата приятели си имат net?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2004

3 mreji kam 1 PC

Премахни шлюза на ИЗП2, апък можеш да махнеш и ДНС-а. Оставяш си само твоето ИП и маската му!!! Ако пак не прерутирва както трябва гледаш таблицата със пътищата и търсиш гнилото там!

4. Тук е от
    Oct 2004

3 mreji kam 1 PC

Windows SuX. Сложи си Linux и нещата ще се оправят

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

3 mreji kam 1 PC

С Linux е ясно. SNAT към ISP1 (default route), на което е платено + правило да се рутира през другия интерфейс всичко от/към мрежата на ISP2.

Ама човека пита как да стане номера с WinXP - аз лично не се сещам.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2003

3 mreji kam 1 PC

Каква е връзката с ISP2? PPPoe, VPN, или те следи чрез MAC ауторизация и назначен статичен IP. Защо не пуснеш нет през една карта към swich и от там в приятелите ти? С Internet connection sharing не знам дали сте успееш, но с Routing and Remote Access на 2000 server/ 2003 server става много по елегантно да не говорим че сам си правиш NAT-а.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. VLAN i mnogo mreji
    От alexandro във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 17-04-03, 00:20
  2. Kajete programa za chertaene na mreji?
    От bucho във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 27-10-02, 22:20
  3. Obedinqvane na dve mreji
    От King Nothing във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 08-05-02, 11:58
  4. Kakav e maksimalnia obmen na 10 i 100mbit mreji...
    От LordOfEvil във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 08-02-02, 04:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе