Как,ако е възможно,мога скрия моя MAC адрес ?
не може.в пакета който идва от твойта машина пише и МАС адреса,както Source така и Destination MAC
е смисъл няма да го сменя защото пак се вижда и пак е регистриран при ISP-то си. аз го разбирам ,че не иска да се вижда а това технически нен може да стане.от маскирането на MAC-а ефект никакъв
Не ми трябва да го сменям.Просто се чудех дали има начин да скрия,когато ми сканират компа.Мерси все пак.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не ми трябва да го сменям.Просто се чудех дали има начин да скрия,когато ми сканират компа.Мерси все пак.
<div align="right">Originally posted by MoDuL - 23/12/2004 : 11:54:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Тънкия момент не е да си криеш IP-то MAC-а, а да настроиш firewall-a ти да блокира сканиращия за определено време, например полвин час и т.н. По хитро е да се скриеш и да изглеждаш почти невидим за сканиране, но това е друга тема.
--------
http://www.lantricks.com/ ---> LanSafety 1.0
http://www.setcom.bg/news/forum/topi...66&whichpage=1
unplug the cable и само ти ще си виждаш MAC-a. Маршрутизаторът все пак трябва да знае на къде да праща пакетите.
ру-бой ще ти обясни за firewall-a (рядко ми съвпада мнението с неговото)
Необходимо е само да филтрираш ARP заявките.
Под Windows може стане лесно с Outpost Pro + SuperStealth plugin - задаваш само с кои MAC адреси можеш да комуникираш в LAN-а (в общия случай - само този на рутера ти) - и изчезваш безследно за останалите.
Да разбирам ли, че изчезвам само откъм сканиране за MAC или изчезвам въобще.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Необходимо е само да филтрираш ARP заявките.
Под Windows може стане лесно с Outpost Pro + SuperStealth plugin - задаваш само с кои MAC адреси можеш да комуникираш в LAN-а (в общия случай - само този на рутера ти) - и изчезваш безследно за останалите.
<div align="right">Originally posted by mevas - 29/12/2004 : 21:25:38</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Tова и аз обяснявам, ама кой да чете.