-
Интернет от 2 места
Значи положението е следното:
PC-то е с Windows 2003 Server и имам 2 LAN карти, като във всяка от тях влиза по 1 кабел на 2 различни доставчика(и от двата доставчика са реални IP адресите).
Въпросът е:
Как едновременно да мога да ползвам и двата интернета, включително и двете реални IP-та без да се налага да минавам през външно PC и т.н.
-
Интернет от 2 места
-
Интернет от 2 места
Ако имаш оредвид схемата:
Доставчик А ти дава 128 кбпс, Доставчик Б 256 кбпс, а ти искаш да точиш със 384, просто няма да стане.
-
Интернет от 2 места
а дали има възможност да се направи ако доставчик А койти ми дава 1Мб и доставчик Б който ми дава 128кб, когато доставчик А спреда да тръгне автоматично доставчик Б
машината да е като рутер
-
Интернет от 2 места
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а дали има възможност да се направи ако доставчик А койти ми дава 1Мб и доставчик Б който ми дава 128кб, когато доставчик А спреда да тръгне автоматично доставчик Б
машината да е като рутер
<div align="right">Originally posted by glarus - 26/02/2005 : 09:48:07</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Под линукс <u>тук</u> има писано за това как може да се направи.
-
Интернет от 2 места
Теоретично трябва да стане по следният начин:
Слагат се 2-те ИП-та, примерно на единия адаптер.
Слагат се 2-та дифолт гейтуея, като този който е бекъпския се слага с по-голям metric.
На теория при положение че 1-я гейт стане недостъпен, рутъра ще почне да мята пакетите през 2-я.
Не съм много убеден че съм прав, но май така беше :-) И нямам идея как ще стане номера със шеринга.
Иначе при мен съм реализирал варианта с лоуд баланса и фолбека с помоща на BGP [:D] но това е решение на ниво интернет доставчик/голяма организация.
-
Интернет от 2 места
на мен ми трябва за фирма където рутера е на slakware 10 ако не се лъжа и захранва около 30 машинки с нет, целта е да не спира никога, сега рутера е с 3 меражрки и като спре което се е случвало веднуж за 3 месеца аз го смяням, но някога може да нямам достъп до интернет
-
Интернет от 2 места
Няма по-лесно от това - пишеш си един скрипт дето пингва гейта и ако не получи пинг го сменя. Ръчкаш го в крон-а на всеки 5 мин и готово :-)
-
Интернет от 2 места
Понеже нямам много време да мисля върху всичко, дето сте написали [V] ще допълня нещата, които пропуснах първия път:
Не ми трябват двете скорости, въпреки, че и това нямаше да е лошо...
PC-то съм си пуснал web и ssh server на него и си го ползвам, докато съм на бачкане... Идеята ми е като прекъсне единият интернет да мога да си ползвам другия... Доколкото разбрах от отговорите на fori, това може да стане само, ако настройките са сложени на една карта, така ли?
-
Интернет от 2 места
Може да стане ама няма да е с трици [:D]
Има рутери които ти позволяват да обединиш две интернет връзки в една и/или да позлваш втората като бекъп , но ... на съответната цена
-
Интернет от 2 места
Е все ще се намери човек който да обясни как може да стане елементарна процедура с рутър за 25К$
-
Интернет от 2 места
За да могат да се ползват двете интернет връзки и да има load balance ти трябва DUAL WAN PORT ROUTER.
http://www.hawkingtech.com/prodList.php?FamID=44
Цената на най-евтиния модел е около 50$.
Не съм пробвал никой от техните модели, работил съм с модел на XINCOM ( www.xincom.com ) на цена около 350$, но поне по описание на характеристиките не виждам сериозни разминавания.