Резултати от 1 до 8 от общо 8

Програма за криене на ROUTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    27
    #1

    Програма за криене на ROUTER

    Кажете ми наякаква програма която да ми крие сигнала до ROUTERA щот доставчика ми на NET неразрешава такова споделяне. Като си пусна ping до ROUTERA той излиза по странен начин и предполагам че така доставчика ми го е засекал по TTL на пакетите. Ако се сещате за някаква такава програма която да крие pinga или по добре да го преправя на обикновен ping пишете ми щот тоя ***** ще ми спре NETA



    edit: routera ми е D-Link: DL-514 WIRELESS

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Програма за криене на ROUTER

    Тук: http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16995

    ще намериш отговор на въпроса си.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    25
    #3

    Програма за криене на ROUTER

    Lupus , в тая тема където си я посочил отговор няма за съжаление , там може само да прочете че споделяне на нет-а = кражба, в общи линии 5 страници спор ... не си заслужава просто

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    36
    #4

    Програма за криене на ROUTER

    Някои добри защитни стени имат вградени възможности за блокиране на пинга. Например ISA на Майкрософт. но това е все едно с топ да стреляш по комар...

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #5

    Програма за криене на ROUTER

    Ами предполагам че ако си платиш на доставчика и за нета до другите пц-та даже ще дойде и да ти настрои рутера.

  7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #6

    Програма за криене на ROUTER

    За да разбереш какво ти трябва, първо трябва да разбереш какво вижда доставчика ти и как. След това вече трябва да вземеш мерки да премахнеш причината по която те засича.

    Не съм специалист по мрежи, но след кратка консултация с хора "вещи в занаята", разбрах следното. В повечето случаи доставчика може да те хване , че шерваш нета, не по това което влиза в компютъра ти или рутера, а по това което излиза.

    Трябва да е ясно, едно основно нещо - ти не можеш да се скриеш от доставчика си. Т.е. можеш, но това е равносилно все едно да си дръпнеш кабела. Твоят компютър трябва да е видим за доставчика и да има връзка с него. Целта е да НЕ СЕ ВИЖДАТ ДРУГИТЕ КОМПЮТРИ ЗАД ТЕБ. Ако системния администратор използва определени програмки (филтри), той може да види информацията която се съдържа в пакетите идващи от твоя рутер (компютър). Както е в твоя случай, когато сте няколко компютъра вързани зад рутера, то в пакетите на заявките на всеки един от вас се съдържа неговия IP и MAC адрес. Т.е доставчика вижда, че интернета се ползва от няколко човека. Следователно, трябва да вземем мерки, целия трафик който излиза да съдържа само едно IP и един MAC адрес. Това става лесно, чрез използване на Proxy. На компютъра който ще се използва за рутер и прокси слагаш 2 LAN карти. Едната я конфигурираш за връзкак с доставчика ти, с настройките за мрежата дадени ти от него. Втората я конфигурираш така, че да имате вътрешна мрежа (използвате суич за връзка помежду си и с проксито). Много е важно проксито да се настрои правилно така, че компютрите от вътрешната мрежа да имат връзка с "външния свят" единствено и само през проксито. Тук влиза конфигуриране на портове, адреси и т.н. Какво се получава в случая, всички заявки, от който и да е компютър се отправят към проксито, а то от своя страна ги отправя към интернет доставчика и до съответната дестинация в интернет. Обратната информация (входящия трафик), отново е адресиран само до проксито, а то от своя страна като ги получи ги препраща до съответния краен клиент. По този начин в пакетите преминаващи през провайдера ще фигурира едно IP и един МАС.

    Друго което може да забележи администратора, е че има много конекции към един или няколко сайта. Примерно няколко конекции към "icq.com" или теглите с флашгет-а от няколко места. По това той може само да предполага , че интернета се ползва от няколко човека, но няма никакви доказателства!

    Аз примерно, без да шервам интернета си, много често отварям по 20-25 прозореца на експлорера, пускам 2 или 3 ICQ-ta ( а между другото, само едно стартирано ICQ отваря 5-6 връзки към съотвтния сървар. Друга особеност е, че ако няма чат известно време, тези връзки се саморазпадат и остават в режим на "слушане"). И дърпам по няколко файла с ФлашГета от различни сървари - ситуация в която повечето заядливи провайдери биха казали, че шервам нета. Което всъщност не е така.

    Ами това е в общи линии. Накрая мога да добавя само, че ще е още по-добре ако пуснете 2 проксита каскадно, защитени с фаеруол. Но трябва много прецизна настройка за да работят безпроблемно.

    Ако има някакви въпроси, питайте! Макар и да не съм спец в тази материя, ще се опитам "да дам всичко от себе си" (и от някой мои приятели). То се е видяло, че тези дето се занимават с интернет услуги няма да кажат как става шерването. Аз ги разбирам - хората си пазят хляба. В това няма нищо лошо (да си пазиш насъщния), но не това е начина според мен.......Но това е друга тема.....


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    157
    #7

    Програма за криене на ROUTER

    Тук май го пише това дето трябва да се направи.

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #8

    Програма за криене на ROUTER

    Или аз не разбирам въпроса, или самия въпрос е зададен некоректно.



    Считам, че няма как да не можеш да си споделиш връзката към втори и трети компютър. Ако например ползваш някакъв собствен софтуерен или хардуерен рутер с NAT, то доставчика може да предполага че споделяш връзката по номерата на изходящите портове, но не и да те спре.



    Според мен няма друг коректен начин за споделяне на "домашна" връзка, освен чрез собствен NAT рутер.



    Можеш да си купиш и монтираш такова устройство.



    Или можеш да го направиш софтуерно - всички Windows (от 98 нагоре), имат вграден "Internet connection sharing" - трябва да си добавиш само втора мрежова карта. В случай, че доставчика ти дава адрес 192.168.0.x, ще се наложи да се поровиш в system registry, за да смениш настройките на "вътрешната" мрежа, която по премълчаване е в същото адресно пространство.

    Можеш да ползваш и други външни програми за софтуерен NAT рутер, като WinRoute.



    \\Edit:

    В предишния Reply, не бях разбрал, че става въпрос за wireless връзки. За да стане това което предлагам там като софтуерен рутер, е необходимо втората мрежова платка (по-точно втория мрежов интерфейс) да бъде wireless и другите компютри да се свързват към този интерфейс, а не директно към рутера.



    <font color="green">Mod. edit orpamarosa:</font id="green"> Не е необходимо да пускаш две последователни мнения. Използвай функцията Edit.






Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Wireless router
    От striking във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 16-08-10, 22:02
  2. Router D-LINK DI -524
    От Mr.TECHNO във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 22:02
  3. Продавам wireless router
    От gdimitrov във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 04-04-06, 16:52
  4. router PC with VPN !!!
    От kosata във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 17-10-03, 12:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе