-
Генерира Трафик
Не съм бил във нета близо един месец.След като направих справка със доставчика излезе че през този период ми е генерирал над 600Мгб. IT трафик!!!!!!!???????
Нека някой да помогне на какво се дължи.????Имам инсталиран Sygate Personal firewall pro,Panda антивирусна програм!! :mellow:
-
Генерира Трафик
Компютъра бил ли е включен през този "близо един месец"? Какъв вид връзка ползваш? VPN или друг?
-
Генерира Трафик
Да компютърът беше включен но нет не пускан!!Мрежата ми е така нареченият LAN с външна антена, с акцес поинт.Поне така пише в договора-много не съм спец..
-
Генерира Трафик
Какво разбираш под "нет не пускан"? Това, че не си отварял страници с някой браузър или не си теглил нищо, не означава, че компютъра няма връзка с интернет (това се отнася май-вече ако не си на VPN). Примери много - от тривиалните ъпдейти на различен софтуер инсталиран на компа ти (уйндоус, антивирусна програма и др. легални), та се стигне до вируси и троянци които могат да генерират огромен трафик без да забележиш (ако не си особенно наблюдателен и не знаеш какво да гледаш).
-
Генерира Трафик
Разбирам, какво предлагаш.Кажи някакво решение!!
-
Генерира Трафик
Нека и аз се включа :)
Можеш да провериш дали в момента се генерира трафик - за целта използвай програмката netpersec или друга подобна (лесно ще я откриеш в google или пък тук)
Увери се, че нищо не се ъпдейтва в момента, не отваряй страници и наблюдавай дали трафика е нулев (или почти нулев). Ако е така - проверявай от време на време просто за всеки случай.
Ако все пак има трафик ще трябва да изпозлваш firewall-а. Предполагам има функция, която да ти показва какво в момента има връзка с нета ( не съм работил със Sygate, но сигурно има такава функция). Ако са все познати - спри ги и виж дали трафика пада на 0. Ако падне - всичко е ОК в момента.
Ако обаче забележиш, че някакъв съмнителен процес генерира трафик, ще трябва да използваш пак Google, за да разбереш що за чудо е това (просто пусни едно търсене за името на въпросния процес -> ако е вирусче лесно ще откриеш информация)
Е това ми идва на акъла на първо време. Пробвай го и пиши какви са резултатите.
Всичко добро