Какъв медиа конветор ми препоръчвате, едни познати ни пускат влакно до квартала и ще си правим квартална мрежа, ама не знам какъв медиа-конветор да вземем, какви видове са, имат ли ограничения за абонатите и т.н., помогнете моля !!!!
Какъв медиа конветор ми препоръчвате, едни познати ни пускат влакно до квартала и ще си правим квартална мрежа, ама не знам какъв медиа-конветор да вземем, какви видове са, имат ли ограничения за абонатите и т.н., помогнете моля !!!!
аз ли съм нещо изостанал в знанията си или просто не разбирам въпроса?!
питаш какво ви трябва, за да изградите една мрежа ли?
Погледни тук:http://www.videomaxavs.com/
Има богат избор. Преди обаче да се спреш на нещо питай какво ти е влакното - Multimode или Single mode.
Точно обратният съвет на тоя на Lupus. Videomax са такива мошенници че ако си си нямал работа с тях стой по-надалече. Иначе отговора е какъвто и да е. Разлика няма. Ако намериш от някъде по-тънко - идеално.
а кой може да ми проектира мрежата, ако му дам карта на района и съществуващите комуникации, става въпрос за компактно населено място, очакват се около 4000 абоната, или пък ми препоръчайте фирма или човек които могат да го направят, срещу заплащане естествено
То за проектирането хора ще се намерят, ама как ще се разбереш с БТК да им ползваш каналната мрежа не знам...[!]
Тва е уредено, ползваме други комуникации, ако грееш от тези работи, дай някакъв мейл да ти опиша точно за какво става въпрос, значи има уредена инфраструктура, а където няма ще се прави след като се уточни къде ще минават кабелите, с това проблем няма, обаче е доста дълго за обяснение тука, наистина ми трябва специалист, който да я проектира и евентуално изгради
къде мога да намеря що годе читави медиаконвертори за singlemode на цена до $100.