Коригиране на ping до ROUTER
Значи routera ми е D-Link: DL-514.Главния кабел от който ми идва нета е вкаран в routera (тои си има отделно гнездо за него от което после разпределя нета на останалите потребители). Доставчика ме е засекъл като е пуснал ping до routera ми (прави го 4пати на месец като пуска ping на сичките му потребители) и е видял TTL на пакетите ... Та с proxi не ме устройва, защото искам ROUTERA да разпределя NETA главния кабел за нет да е в него а не от моя PC па на routera .... а и по този начин моя PC трябва да бъде постоянно вклучен за да имат нет и другите ... и от друга страна не сичко работи под proxi а и аз имам LOKALEN servar под proxi тои не се вижда.... За сега съм скрил pinga на routera ми и като ме пита доставчика ми ЗАЩО аз му казвам че firewal ми е такъв... но незнам докога ще го лъжа тъка.
edit: 1 френд ми беше казъл че се трие софтлейра на routera и се записва нов който корегира пинга и сичко е ОК... но френда ми сега не е в БГ и няма как да го питам ;( Спомням си че ми беше казъл че този софтлейр бил някакъв LINUXски )
<font color="red">mod.edit FearMe</font id="red">
приятелю, корИгирах ти правописната грешка в заглавието, но се отказвам да го правя в целия ти пост. а относно въпроса, който поставяш - ако си поставят за цел, винаги ще те разберат. разчитай на незаинтересоваността им.
Това вече ме разби... Яко гавра [:D][:D][:D][:D][:D]
Що бе фори.
Кажи на човека как да си корегира пинга :-)))
Всъщност, аз не виждам нищо лошо в това, някой да обясни по какво се различава пингването на рутер от това на обикновен компютър.
Тоз' който е решил да прави нещо нередно, винаги ще намери начин - там решаващия фактор е желанието, а не възможностите.[B)]
Пингването на рутър не се различава по никакъв начин от пингването на нормален компютър. С една малка подробност доколкото мога да се сетя на прима виста. Ако се пусне arping към популярни адреси за рутъри итип 192.168.х.х то отговаря и вътрешната карта на рутъра. След което само правиш една справка чий е мак адреса и готово. Другия момент е че при повечето от по-глупавите рутъри няма как да се промени TTL-a. А това се логва изключително лесно.
Благодаря за бързия отговор fori, [:)], само още нещо не ми стана много ясно. Какъв е смисъла на промяната на TTL-a? (може и да изглежда смешен въпроса, но все пак не съм "специалист по всичко" [:)] )
Нещо има маи неразбиране в поста ....
Какво не разбиране. Май ти не разбираш какво пишеш !?
Значи за да няма неразбиране на въпроса [;)]:
ето ти модела на рутера който трябва да си купиш
(чувствай се свободен да си направиш и твое проучване на пазара на подобни модели):
Netgear / ProSafe / FWG114P / 54Mbps / 4-Port / USB 2.0 Print Server / Cable/DSL, ISDN, Analog / Wireless Firewall Router
Price:
$164.99 (Цената е валидна за US)
Management:
- Smart Wizard Browser-based administration
- Remote management by IP Administration Address using SSL
- DHCP Server, WAN DHCP Client
- Port Range Forwarding
- Exposed Host (DMZ)
<font color="red">- Enable/Disable WAN Ping</font id="red">
- DNS Proxy, PPPoE login client support
- MAC Address Cloning
- NTP support
- Save/Restore Configuration files
- Upgrades via Web Browser
- Diagnostic Tools (ping, trace route, other)
- Display statistics
Ако не те устройва цената - само си чешем клавиатурите
Христос Воскресе!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Благодаря за бързия отговор fori, [:)], само още нещо не ми стана много ясно. Какъв е смисъла на промяната на TTL-a? (може и да изглежда смешен въпроса, но все пак не съм "специалист по всичко" [:)] )
<div align="right">Originally posted by Pat - 29/04/2005 : 15:04:08</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами чисто и просто на входящия интерфейс на рутъра си доставчика трябва да има пакети с ТТЛ = 127, евентуално на 255. Ако дойдат пакети с ТТЛ = 126 примерно, това означава че са минали през рутър. Т.е. някой умник се опитва да шерва нет.
@dash Идеята на мероприятието е не да се спре пинга до WAN порта, а да се спре arping-a през WAN порта към вътрешния интерфейс. Явно рутъра на пича постнал темата поддържа спиране на echo requests /icmp boZi на външната дупка.
Во истина Воскресе!
Сега вече ми се поизясниха нещата.
Още веднъж Благодаря!