Някой случайно да знае възможно ли е изобщо клиентски компютър на Internet Connection Sharing да използва Net Meeting-a 3.01 на WinXP SP2
Това което успявам да постигна е чата, и това, че мен ме чуват и виждат. Аз обче не чувам и не виждам нищо.
На host компютъра всичко си е наред.
Нещо ми се губят настройките на ICS, a като поразпитах google общо взето не съм обнадежден.
"Питах" и в Microsoft, но и там учудващо нищо не споменават по въпроса (или аз не успях да се ориентирам)
//edit
Само да доуточня нещата:
Имам малка home network с 3 компютъра в къщи, като единия е вързан към ISP то ми с ЛАН и посредством ICS на WIndows XP SP2 шервам интернета на другите компютри.
Имам доволна връзка и кум в Канада , с който си комуникирахме главано по Скайпа. Сега решихме и да се видим и тогава възникна споменатия проблем. Нет миитинга е подходяща за целта програма, но ефекта е, че когато съм на някой от клиентските машини (а аз основно тях ползвам), той ме вижда и чува, а аз нищо. Само чата работи. На host машината всичко си е наред (като изключим първоначалните проблеми с firewall-a, но с тях се оправих)Познанията ми стигат до там да разбера, че никой не казва на host машината къде да пренасочва външните пакети, но само до тук. Имах подобен проблем с торентите, но там нещата се решават с пренасочването на един порт. Нет миитинга до колкото разбрах от прочетеното използва 2-3 постоянни TCP и UDP порта, но освен тях и някакви променливи (съжалявам за грешната терминология) и някъде от там идва проблема.
Въпросът ми е - може ли и ако да как да кажа на хост машината кои пакети (от споменатите) къде да пренасочва?
Благодаря предварително
Дайте моля ви акъл. Въпросът е сериозен и важен
Благодаря