Здравейте. Пак ще ви занимавам с моите малко наивни идеи. Тия дни мернах 2 евтини АП-та по форумите. Имам още 2, които не ги знам колко работят, колко не. Идеята ми е следната. Във вече изграден лан между няколко блока, закачам по едно устройство на удобно място, така че да има директна видимост към него от земята (кафе, книжарница, спирка, т.н.). Идеята ми е да ги насложа тия евтини устройства без допълнителни антени на най- удобните места. За момента мисля, че мога да бутна едно на блок до бул. Витоша, в частта към сладкарница Лучано -> Южен Парк, така че когато минава някой с лаптоп или каквото и да е безжично устройство, като се настани в кафето или пр. да има някаква връзка. Ограничението на Интернета така или иначе ще е само няколко килобайта, така че мога да си ги позволя да си пусна. Идеята е самото устройство (какъвто и да е боклук), в пластмасова кутия и без специална антена дали ще мята на 100-200 м, тъй като ако има шанс да стане аз на приблизително такова разстояние смятам да ги наслагам.
Ами кажете си и вие мнението, знам че по центъра има отворени безжични мрежи, чийто ресурс може да се ползва, но не си спомням сайта/форума, в който се дискутираше темата. Също така ако се развие може да подготвя една страничка с по- подробни обяснения около проекта/идейката за сега, а дано ако стане дойдат и други привърженици. Ок, май това е за сега, очаквам вашите мнения
Поздрави!