-
Проблемчета за мрежари
Имам два въпроса:
1.Защо в мрежата към която съм свързан не мога да тегля с повече от 650-700 kB/s при положение че те теглят от мене с повече от 1 МB/s. С Реалтек 8029АS (10Mb) съм и със winXP( на което съм махнал QoS дето е на 20%)???
2.Как трябва да се настрои сървъра на мрежата за да мога да получавам поща с Outlook. сървъра е под redhat 7.2.
Надявам се на отговори (особено на втория въпрос щото ми писна да ходя по страниците на yahoo) :(
-
Проблемчета за мрежари
1. Ами да ти кажа това е горе-долу добра скорост, няма какво толкова да се притесняваш, явно като "сървър" ХР се справя по-добре от другите PC-та. Относно QOS-а, той трябва да се ВКЛЮЧИ и да му се зададе 0% reservation of traffic, не да се изкючи.
2. Ами пускаш POP3 сървър и си готов. Ако ползваш QMAIL прочети му docs, там пише как става.
BEWARE! INTEL INSIDE!
-
Проблемчета за мрежари
10x за отговора. Ама защо под win98 на същата конфигурация ми бичи със 1мб/с.А пък за QoS съм направил точно тъй което си казал просто не съм обяснил правилно.Най-интересното е че под winХР като си пусна winampa и скоростта пада с още 100к.Е на туй вече много се учудих (варненският лаф -> изкорах :)Почвам да се чудя да не е нещо от драйверите на LAN картата?!
-
Проблемчета за мрежари
Много е вероятно да е от драйверите. А може нещо друго да е.
BEWARE! INTEL INSIDE!
-
Проблемчета за мрежари
Пусни ХР-то да се ъпдейтва. М$ имат нови драйвери за РЕАЛТЕК. Ако не си го направил вече де.
-
Проблемчета за мрежари
отговор на 2 въпрос:
предолагам че за вътрешната мрежа имаш "не-реални" IP-та
iptables -А POSTROUTING -s 192.168.0.0/24 -o ethX -j MASQUERADE.
s towa neshto si ima outlook
-
Проблемчета за мрежари
Доколкото търсих няма нови драйвери нито на update сайта на М$ нито на сайта на Реалтек.