Проблем в мрежа между Win XP HOME и Win 2000 Prof.
konfiguraciqta mi nakratko e slednata:
2 компютъра, свързани към АДСЛ рутър.
комп1: win XP HOME SP2, да го наречем XP-HOME
комп2: win 2000 prof SP4, да го наречем 2000
Когато се опитам да вляза ot XP-HOME в 2000 нямам никакъв проблем.
Обратното обаче не става. Изисква ми име и парола, и след като ги задам ми резетва маската и ме кара да ги задам наново(не казва, че няма такув потребител или нещо от тоя род). В event-log na XP ми дава следната грешка
Event Type: Failure Audit
Event Source: Security Event
Category: Logon/Logoff
Event ID: 529
...
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: domain controller computer name
....
Reason: Unknown user name or bad password
User Name: user name
Domain: client computer name
Logon Type: 3...
Authentication Package: MICROSOFT_AUTHENTICATION_PACKAGE_V1_0
Name: client computer name
Според майкрософт проблема са оправя когато се инсталират последните сервизни пакети на съответните операционни системи.http://support.microsoft.com/default...b;en-us;811082 Да, ама не-при мен не става.
Идеи?
П.П. Файъруола на ХП е спрян по време на опита, а потребителското име и парола са 100% верни.
Re: Проблем в мрежа между Win XP HOME и Win 2000 Prof.
Ако беше WinXPPro, щах да те посъветвам да погледнеш
Administratirve tools/Local Security Setting/Local Policies/Securoty Options
Network Access:Sharing and security model for local accounts - трябва да е clasic
За WinXPHome - не съм сигурен дали това го има
Добавено:
Ако паролата е празна, в същата секция по-горе третото
Accounts: Limit local account use of blank password to console logon only - трябва да е disabled, или пък направо си направи някаква парола.
Meрси за съвета, но за съжаление при хоум едишън няма такива настройки. Имам ъпдейт за ХП ПРО, но не искам да го правя, защото доста програми ми вървят на компа в момента и ще е някакъв ужасен стрес за мен да преинсталирам всичко наново. А пропо от година и половина не съм преинсталирал системата, което е своеобразен рекорд за мен :)
Това което ме учудва е, че от доста време търся решение на проблема и така и не успявам да го намеря. Все пак става дума за две доста разпространени операционни системи. :shocked:
Я си активирай Guest акаунтите и на двата вин-а. Така няма да пишеш пароли и юсъри. Специално като твойта комнинация съм имал, XP Home и 2000 pro и си работеше мрежата но с гост акаунтите.
А тъй като понякога е много трудно дистанционно да се дават съвети, защото парченцето информация не е дадено, си позволявам да дам и следните съвети, които аз бих пробвал: Шерване на дисковете от ХР и добавянето им като мрежови дискове в 2000 не с име, а с адрес - \\192.168.1.2\Shernat_disk_ot_XP-HOME_1, \\192.168.1.2\Shernat_disk_ot_XP-HOME_2. Адреса тук е произволен, името също, разбира се. Може при теб да не работи, а може и да работи...
Благодаря ви за съветите. И двете предложения бяха категорично отвърлени от ХР HOME. Всъщност съм допуснал(пак) грешка, като съм писал, че САМО ми резетва маската и ме кара да задам отново данни. Сега забелязах, че ми изписва, че юзъра не съществува, или паролата е грешна.
Вече ми писна, ще ме победи тая гад... :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от grossmaul
Благодаря ви за съветите. И двете предложения бяха категорично отвърлени от ХР HOME. Всъщност съм допуснал(пак) грешка, като съм писал, че САМО ми резетва маската и ме кара да задам отново данни. Сега забелязах, че ми изписва, че юзъра не съществува, или паролата е грешна.
Вече ми писна, ще ме победи тая гад... :081:
Това не ти е Win9x, при NT базираните ОС се задават права, влиза се с пароли и т.н. Трудно ми е да преценя къде ти е проблема, въпреки, че се досещам. Пробвай да сложиш еднакви юзери и пароли и на двата компа, а най-добре в твоя случай използвай Wizard-a на WinXP, да ти състави диск за настрийка на другия уиндоус.
Цитат:
Пробвай да сложиш еднакви юзери и пароли и на двата компа, а най-добре в твоя случай използвай Wizard-a на WinXP, да ти състави диск за настрийка на другия уиндоус.
Направил съм тези неща отдавна... Всъщност, те(акаунтите) са основното, което трябва да се направи(заедно със шернатите директории) в тоя случай.
Napravi si potrebitelski account v XP Home sus su6toto ime kato na accounta s koito se logva6 vuv 2000 i togava 6te moje6 (Parolite tryabva da sa ednakvi)
Цитат:
Първоначално публикувано от dash
Napravi si potrebitelski account v XP Home sus su6toto ime kato na accounta s koito se logva6 vuv 2000 i togava 6te moje6 (Parolite tryabva da sa ednakvi)
Това вече му го препоръчах. То това е универсално лекарство за този проблем.
Цитат:
Когато се опитам да вляза ot XP-HOME в 2000 нямам никакъв проблем.
Обратното обаче не става.
....
П.П. Файъруола на ХП е спрян по време на опита, а потребителското име и парола са 100% верни.
------------------------------------------------------------------
Пояснявам:
комп1(вин 2000)
потребители:
потребител1: петър, парола на петър: ддд
потребител2: стоян, парола на стоян: ааа
комп2(вин хп ХОУМ)
потребители:
потребител1: петър, парола на петър: ддд
потребител2: стоян, парола на стоян: ааа
------------------------------------------------------------------
влизането от комп2(хп хоум) в комп1(2000) не е никакъв проблем. Обратното не става по никой начин.
А в настройките на мрежовия адаптер на WinXPHome присъстват ли Client for Microsoft Network и File and Print Sharing ?
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
А в настройките на мрежовия адаптер на WinXPHome присъстват ли Client for Microsoft Network и File and Print Sharing ?
Да.
Цитат:
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: domain controller computer name
Какъв е тоя домейн контролер? Изглежда си казал на XP-то, че е член на даден домейн и то се опитва да намери праймъри домейн контролера, за да провери оторизацията. Такъв май няма и то (XP-то) не проверява в собствената си база.
Кажи му (пак на XP-то), че е в уъркгрупа и ще се оправи проблема ти.
това са настройките от, domejn контролер няма, доколкото виждам:
http://img267.imageshack.us/img267/4...strojki7vn.jpg