-
Въздесъщият "ПИНГ"
здравейте на всички, ето какъв проблем ми се появи наскоро:
като пусна да се пингва през 2 свича кам рутера единственият отгожор който получавам е
Рекуест таймед аут* :oops:* /не знам защо не мога да пиша на английски, ама както и да е нямя значение/, като при това:
1.Пробвам със същата конфигурация на ПЦ като хардуер т.е. с друг компютър няма никакъв проблем така, че не е от кабела или свитча.
2.С операциона система Виндовс ХП СП2 съм .Файървола съм го изключил и нямам инсталирани подобни програми./дайе махнах и антивирусната за теста/
3.Прегледал съм подобни постове нищо не открих общо взето.
4.Не мога да пусна пинг и това е............. ужас
Единственното което мога да кажа е ПОМОЩ* :081:
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРСКО НА ВСИЧКИ !!!! :wink:
-
Re: Въздесъщият "ПИНГ"
Така както е написано, излиза, че има мрежа, а няма пинг.
А "има ли мрежа" наистина ?
-
А пробва ли си LANката дали е читава?
Най-лесно можеш да го направиш като св вържеш с кроснат кабел към друг комп!
-
И си направи настройките, иначе мрежа пак няма да има и пинг пак няма да види посмъртно!
-
първото нещо което можеш да направиш в този случай е:
start -> run cmd
ping 127.0.0.1
Ако ти даде резултат значи всичко е ОК! Ако ли не значи немаш настроики. Рестартираш ЛАН картата disable/enable. Има вариант и да не ти бачка ЛАН картата. Слагаш едни ИП адреси примерно 10.0.0.1 и mask 255.255.255.0, а на другия комп примерно IP:10.0.0.2 и mask 255.255.255.0. Ако нямате нет не слагаш Gateway. После пингваш и би трябвало всичко да е наред. Успех!
-
моя рутер не връща пинг, защото има FireWALL. Трябва да му разреша, като му укажа конкретната машина.
//офтопик//
горе в дясно има един надпис КРЕДОР - там чукни да пише EN