Резултати от 1 до 6 от общо 6

Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вреди

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2003

Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вреди

Имам молбата да ми помогнете търся информация официална от Български орган който се е исказал категорично че излъванията на 2,4 и 5.0 Ghz устроийства, които използваме за пренос на данни (Internet) не вредят на здравето на човека. no2.gif

Пример: Поставени съоръжения на Блок,Къща сграда в която живеят хора.
    За мен лично знам, че това е в нормите но имам спор с лица и ми е нужно да го докажа. За съжеление не съм намерил инфорамицята и ако някой може да помогне с линк или документ от къде мога да получа.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вр

Тъй като не мога да ти посоча документ, това го смятай за офтопик! По-долу съм изложил неща, с които някои хора обясняват "свръхспособностите" си - ако не ти е интересно, не си губи времето с четенето им....

Най-общо казано, ако при образуването на една жива клетка ДНК-то й не е точно копие на "родителите" й, то клетката вече не е същата - основна причина, поради която стареем, например. Клетките изменят свойствата си, защото не получават правилната информация за своето развитие. А процентът на тези грешки може да бъде ускорен, ако клетките са подложени на влияния, пречещи за нормалното образуване на ДНК-то - и колкото с по-висока енергийност е то, толкова грешните ДНК-та са повече. Сещаш се, че при неутронната бомба високоенергийните неутрони просто разпиляват тази възможност и човек умира за броени часове - клетките са изродени (в по-слаба степен това са раковите клетки). Разбира се, това е крайния случай, измислен от човека за неговото самоунищожение. В много, много, много, ама в много по-малка степен това влияние го има и при далеееееч по-слабоенергийните влияния. Правени са наблюдения върху "качеството" на съня при хора, спящи по посока на силовите линии на земното магнитно поле и такива, които спят перпендикулярно на тях - във втория случай е имало хора, които просто не може да се каже, че спят. Има и други наблюдения, за влиянието дори на полето, създадено от протичащия в проводниците на ел.мрежата ток води до дискомфорт. Разбира се, при толкова слабоенергийни полета, само свръхчувствителни хора могат да се чувстват неразположени и дискомфортно. Някои стигат и по-далеч и с това обясняват и неприязънта, която изпитваме към качилия се през вратата зад нас и седнал на седалката човек, който дори и не сме виждали, но искаме да видим "Кой е тоя, дето ме дразни!" - улавяме полетата, генерирани от протичащите през нервната му система електрони (примерът може и да е друг - някой път не само по парфюма може да се усети страхотната мацка, седнала нейде отзад...)
    Е, излъчванията на устройствата, за които питаш, са някъде между тези 2 крайности. За мен е абсурдно да се твърди, че те нямат вредни излъчвания. Разказвали са ми за котки, вързани с тел за антената на радарна установка, както и за овъглени птици, попаднали във опасна близост до излъчвателя - далеч по-мощни излъчватели, но пък и пораженията са и далеч по-зрелищни и бързи...
    Не искам да кажа, че клетката над съседния вход ще ни направи изроди, но пък и все се мъчат да ни втълпят (дори и с реклами на рецепти от онова време), колко дълголетни са били дедите ни - според мен не само чистия въздух и вода, както и липсата на стрес са причината за това.
    Дано намериш такъв документ, ще ми бъде интересно да видя съдържанието му (ако го направиш, де!)

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вреди

Здравейте,
    обърни се ким ХЕИ.Те са единсвено упълномощени според законодателството на България да се занимават, контролират това.Предполагам има и друга институция която се занимава.Най сигурно е да се обадиш на тях , те да те насочат* както и да посочат нормативната база.

прегледай тозе линк:
    http://www.who.int/docstore/peh-emf/...act/bfs183.htm

и този нормативен акт:
    http://www.infotel.bg/juen/arh/20443010.htm
    и тук има нещо:
    http://law.dir.bg/reference.php?f=n7tsp-99

препоръчвам ти да се обърнеш към експерти в този бранш.
    Успех

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вреди

Излъчванията от тези устройства са минимални .Опастно е, ако има тесен насочен към теб лъч с висока мощност.
    Навремето 10-12 антени излъчваха срещу цеха на "Елпром" за перални.Антените бяха на покрива на бившите цехове на "Манометри' сега там е "Практикер"Излъчваната мощност от антена 7 или 12 кВата* на честота 9,4-9,7 ГХц /абе не ми работи Кредора/. Всяка антена се върти с 20 об/мин. диаграма на антените 0,7-1,2 градуса във вертикално. равиха замервания от ХЕИ тогава и никакви вредни облъчвания не откриха.

Тези устройства затова и се продават защото са изследвани и за хората не представляват опастност.Трябва на кутиите им да има указан някакъв стандарт за излъчванията.Намери този стандарт.

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Вредни ли са излъчванията на Wi-Fi устройствата, Малко помощ за това дали вр

Мисля , че имаш нужда от консултация - можеш да я получиш тук:
    www.cemark-bg.org
    Не е много просто и даже си е сложно - търси и се консултирай.
    Сайта е много полезен (аз нямам нищо общо)

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Проблема ти е сложен не от фактологическа, а от юридическа страна.
    1. Тези устройста излъчват мощност в mW, с насочени антени и облъчването за хората е пренебрежимо малко. За пример - един GSM апарат излъчва до 2 W мощност директно в мозъка ти.
    2. Всяка сграда в по-малка или по-голяма степен поглъща разсеяната енергия. За пример - лоша или никаква връзка в точки на помещения, където няма директен сигнал от предаващата антена.
    3. Никой държавен орган няма да ти издаде категоричен документ, че вредно влияние няма, защото няма категорично становище по въпроса от СЗО. Могат да ти издадат документ, че съответното устройство е разрешено за ползване в БГ и съответства на нормите.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Знае ли някой дали ТВ сателитната чиния има вредни излъчвания
    От Charlie J във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 4
    Последно: 08-08-09, 07:44
  2. Това дали работи IES-BOX
    От Abadon във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 1
    Последно: 21-05-09, 21:51
  3. ПРЕМЕСТЕНО: Това дали работи IES-BOX
    От kod във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 21-05-09, 17:10
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 15:43
  5. Това дали е вирус
    От Cko във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 23-06-03, 13:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе