Re: Проблем с мрежата/нета
Имаше същата тема, със същия въпрос, мисля, че беше предложено решение...
Успех! :Drinks:
Ok, дай ми линк и заключете тази.
Не е истина, колко те мързи! :shocked: :oops:
На ти линка: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,21984.0.html
Ама май няма да се заключва тази :grin:
Не че ме мързи, просто нямам време, а и не знам по какъв признак да търся пустата тема.
Само че в нея:
1. Не е предложено решение на проблема
2. Моят проблем е съвсем отскоро и се проявява временно, т.е. едва ли е от повреден драйвър.
Сори, но според мен е абсурдно докато мрежовото устройство работи - тегли - компа да го изключва за да "save power".
Та според мен като че решението още се търси и темата не е за заключване.
Поздрави!!!
В крайна сметка с какво си, PPPoE или не?
Ако си с PPPoE, погледни това:Properties > Options tab > Redialing Options
и виж дали е настроено да набира автоматично при разпадане на връзката.
Като отвориш Network Connections, в коя категория е листната въпросната връзка? Дай един screenshot да разберем с PPPoE ли си или не, както попита @etg
Цитат:
Първоначално публикувано от D3BEP
къде е това?
Start->Settings->Network Connections
http://i5.photobucket.com/albums/y15...mlo/screen.jpg
Ей го скрийна...
Ама май не е РРРоЕ, съдейки по опциите на етг...
За такъв ми го представиха "ударната група", ама толкова разбирам и аз :(
Не е PPPoE :)
Обаче... Прегледах страницата на доставчика ти. Това е нещо уникално - страница с професионален изглед и без никакво съдържание. Т.е. има някакво съдържание, но абсолютно безполезно за клиент на Интернет доставчик. Цитат: "За такъв ми го представиха "ударната група", ама толкова разбирам и аз" - за съжаление, май си абсолютно прав - най-вероятно и твоите доставчици не знаят какво предлагат. Всичко ми изглежда като фирма, чиято дейност е web дизайн или търговия, и която няма нито един мрежов специалист в екипа си, но просто е намерила пазарна ниша, и затова предлага и Интернет. Много се съмнявам, че някой ще може да ти помогне. Аз лично бих се обзаложил, че проблемът е при доставчика ти.
А имаш ли идея как мога да задам автоматичен редайл на мрежата?
Пробвай дали се оправя в Command Prompt с
Може да си поиграеш и с другите команди на ipconfig. Ако стане, си го включи в някакъв пакетен файл например.
Пробвай като ти спре нета да видиш дали има пинг до гейтуея и дали имаш присвоено ип.Имам подозрения, че компа ти не може да си вземе ип или dhcp сервера не ти дава ип поради неизвестни причини :).
Цитат:
Първоначално публикувано от D3BEP
А имаш ли идея как мога да задам автоматичен редайл на мрежата?
Няма redial в твоя случай. Доколкото се вижда от screenshot-а, това си е постоянна LAN връзка. Под Windows не се сещам за начин да зададеш периодичен disable / enable или repair на връзката... виж, под Linux за целта си има доста гъвкав инструмент - crontab (задачи, които се изпълняват периодично). Вероятно може да се намери някаква програмка и под Windows, ако някой има опит - нека сподели.
Добавка: Естествено, че и под Windows има начин, но не съм го ползвал - виж това, може да ти даде някаква идея... в комбинация с казаното от @Avis, поставено в един .bat файл. Лошото е, че май няма възможност да планираш по-често стартиране от веднъж дневно - може би трябва да потърсиш някаква допълнителна програмка за целта.