От САЩ в забранените БГ сайтове?
Здравейте.
Живея в САЩ. И предполагам знаете, че от тук не виждаме почти нищо от хубавите БГ сайтове от типна на data.bg, free.evro.net и други.
Та идеята ми е следната. Имам прител в БГ с динамичко реално IP.
Бихте ли ми дали съвет как да направим Proxy, за да мога от тук(САЩ) да влизам през него в забранениет БГ сайтове.
Ползвам DC++ и други подобни. Идеята е да го направим така,че да имам http достъп до БГ.
Re: От САЩ в забранените БГ сайтове?
Да използва:
no-ip.com
dyndns.org
Ако доставчика не му е направил някакво име от типа: IP-xx-xx.dostavchik.net
Цитат:
Първоначално публикувано от sharky79
Здравейте.
Живея в САЩ. И предполагам* знаете, че от тук не виждаме почти нищо от хубавите БГ сайтове от типна на data.bg, free.evro.net и други.
Та идеята ми е следната. Имам прител в БГ с динамичко реално IP.
Бихте ли ми дали съвет как да направим Proxy, за да мога от тук(САЩ) да влизам през него в забранениет БГ сайтове.
Ползвам DC++ и други подобни. Идеята е да го направим така,че да имам http достъп до БГ.
Ами има едно лесно прокси CCproxy
инсталираш го, правиш го само от определен адрес да се влиза в него и готово
аз съм го правил и работи.Лесно се и настройва.
http://www.youngzsoft.net/ccproxy/
Успех!
Предполагам, човека може да си пусне едно елементарно proxy, въпроса е как да разбиа какъв е текущия адрес на проксито при положение че се сменя на всеки reboot !
За това дадох линкове за no-ip и DynDNS.
Цитат:
Първоначално публикувано от Zetle
Предполагам, човека може да си пусне едно елементарно proxy, въпроса е как да разбиа какъв е текущия адрес на проксито при положение че се сменя на всеки reboot !
За това дадох линкове за no-ip и DynDNS.
sorry не съм прочел, че е казъл динамично
PS: CCproxy мисля че имаше опция по мак адрес да пуска, може да се пробва по този начин. Може и да греша де но мися че имаше подобна опция
Да попитам , защото и мен ме интересува..Като се инсталира това -CCproxy, дали ше ми пречука нещо интернет връзката-както как си ми е сега.Това вид програма ли е ?
п.с.съжалявам ако е глупаво,но не му разбирам , затова питам .
Да, CCproxy е програма, чрез която потребители от твойта или друга мрежа могат да ползват интернет от твоя компютър.
Принципа на действие е следния.
Твоя приятел се свързва към теб през вече съществуващата инетнер връзка. Когат тръгне да отваря някоя страница или да тегли нещо, прокси програмата пренасочва целия трафик през теб. Тоест когато потребителя напише data.bg в браузъра, програмата вижда че той иска да отвори въпросната страница, свързва се с нея, изтегля съдържанието при себе си (теб), и после го препраща към този който го е поискал (приятеля ти).
По този начин, сървъра вижда че твоя компютър сваля въпросното съдържание.
За това тези извън България, който ползват български проксита, имат пълен достъп до сървърите.
Обощено, компютъра на който е инсталирано proxy-то препраща цялата информация към този който го ползва.
Цитат:
Първоначално публикувано от Zetle
Да, CCproxy е програма, чрез която потребители от твойта или друга мрежа могат да ползват интернет от твоя компютър.
Принципа на действие е следния...
Твоя приятел се свързва към теб през вече съществуващата инетнер връзка.
Мерси* :) Аз съм извън Бг, ако иска някой който има добро сърце* :)* да му дам какво трябва/числата / и той на мен .. :)
Благодаря предварително* :)
Добро сърце имат много хора, но толкова бърз INT, че да подаряват - не много.
Да но как ще стане само ограничените бг страниците да иска от проксито.... Надявам се че ме разбрахте...
Цитат:
Първоначално публикувано от the_unique
Да но как ще стане само ограничените бг страниците да иска от проксито.... Надявам се че ме разбрахте...
потърси в :Google: за proxy.pac и ще разбереш :P
Ако има доста желаеши мога да завъртя едно прокси за да имате достъп .
Естветвено за цялата работа ще изкам някаква минимална сума.
Цитат:
Първоначално публикувано от ilian66
Ако има доста желаеши мога да завъртя едно прокси за да имате достъп .
Естветвено за цялата работа ще изкам някаква минимална сума.
давай офертата :) ама то вече си има платени подобни услуги...
Тук можете да погледнете за БГ проксита, но не се надявайте всички да са читави:
http://proxy.mazafaka.ru/?c=BG&t=all&m=5&checked=n
Има и доста полезна информация относно темата.