-
"Лесен" HTTP сървър
Здравейте, чат-пат ми се наалга да шерна нещо на някой познат и най-лесно ми изглежда с помощта на сървърче, стартирано на личната ми щайгица. Засега използвам HFS и съм много доволен от реализацията му - това че поддържа виртуална файлова система (не се налaга всичко да се копира в специална директория по диска), появява се статистика за потреблението в реално време (със заявките, които се обработват и товара на системата), може да се слага защита с парола на папки, могат да се регистрират потребители и да им се дава достъп до ресурси по желание на админа, може да се банва и киква само с две цъкания с мишката и т.н. Лошото е обаче, че чрез него не могат да се отварят html страници...тоест човек може да си я изтегли, но не и да я изпълни на сървъра.
Знаете ли друга подобна програмка, която да е максимално лесна за работа и едновременно с това да елиминира този недостатък. Особено държа на виртуалната файлова система.
Благодаря предварително на всички, които имаха търпението да изчетат тоя дълъг пост :grin:
-
Re: "Лесен" HTTP сървър
че то html-a е client side...
-
Бе важното е, че ако се сложи index.html в основната директория, той не се изпълнява, а се листва за изтегляне. Ако му се цъкне принудително се отваря "Save as" диалога и пак не се изпълнява.
-
Реално погледнато за да пуснеш чист Апач ти трябват не повече от 10 мин.
За да потръгне ти трябват само 4 или 5 реда да промениш, в conf файла.
-
аз лично за такива цели ползвам BulletProof FTP, пак със сравнително лесна подръжка юзери и права.
-
Оказа се, че финкцията, която търся, е добавена в най-новата версия на HFS. Благодарности към Dockera, който ме "светна" за ъпдейта :)
-
@Ско, тази програмка ме заинтересува. Би ли казал коя е версията за която споменаваш, а ако дадеш и линк ще е :Super: :Drinks: :)
-
Последната версия е 2.0 бета 25
Ето официалния сайт
Ето и линк към форума, където се дискутират последните версии (от там се и теглят)
И последно - линк към работна среда, която позволява използването на всички функции на сървъра: дискусията, файла (използва се като така: Menu -> Other Options -> Edint HTML Template -> Import)
:yahoo:
-
Благодаря! :) :033: :Drinks:
-
Ско
И аз ти благодаря. Много готинка програмка.
-
Аз съм с Аpache 2.0.55 + GlobalScape Secure FTP Server 2.0
На апаха е сайта страници,инфо,а на фтп-то всичко останало ,мултимедиа,софт;