Re: БТК - Рутер - ЛАН - проблем
Някакъв напредък с БТК? Да не те отчайвам ама... Аз споря с тах от няколко месеца за същия проблем - ефект - никакъв. Какво ли не ми обясняваха, и модемчето сменихме, ама все същатата работа. Но със сигурност мога да ти кажа, че проблема е в модема или телефонната линия. Толкова са му силиците на горкото модемче. Така и неразбрах защо ги хвалят руснаците тези таратайки!
Тука било забавно :yahoo: .. Ето какво мога да предложа аз а ако съм в полза ще се радвам..
Моят вариант е ADSL 512 безкрай -> Ruter Repotec IP-519 (30$) - > 2 ПЦ-та
В началото всичко бе 6.Ползвах настройка на рутера да получава динамично IP-to си,като за IP на локалната подмрежа ползвах 192.168.0.1,а рутерчето ми раздава динамично адреси в порядъка 192.168.0.100 - 103 ,понеже е четири портов.И така един ден започна само да забияа и да ми прави магарии, :081: сле коментар и малко нерви с поераторките той тръгна :033: но не можех да пращам писма или да поствам по такива форуми! :shocked: Включа ли модема дирекно всичко си има??? Почна ли да тегля с нещо по яко.. и пак фал .. :undecided:
Тогава след малки консултациийки тук там разбрах че първо максималните TCP конекции били ограничени в модемчето от страна на БТК на 192.Помолих (и ми бе направено) пълно пренасочване на портовете на вътрешното IP 192.168.1.2 :cowboy:Добавих в рутера като DNS освен 192.168.1.1 и 212.39.90.43 коете пак на БТК.
Сега всичко работи като пушка но и понамалих малко конекциите на даунлоад програмите и вече много време нямам
прекъсване.. но предполагам проблемът може да е и в самото ADSL-че което може да бъде и WEB сървър и FTP a също така и DHCP сървър .. :knuppel2: :Super:
Цитат:
Първоначално публикувано от fafai
Някакъв напредък с БТК? Да не те отчайвам ама... Аз споря с тах от няколко месеца за същия проблем - ефект - никакъв. Какво ли не ми обясняваха, и модемчето сменихме, ама все същатата работа. Но със сигурност мога да ти кажа, че проблема е в модема или телефонната линия. Толкова са му силиците на горкото модемче. Така и неразбрах защо ги хвалят руснаците тези таратайки!
:) Не знам дали знаете - но отскоро АуДСЛ-а на БтК се е обзавел и с лимит на сесиите - трудно измъкнато признание от HealthDeska - 192 sessions per DSL.
Ама аз си реших проблема много просто - Смених торент програмата. Сложих си Азуреус и си лети вече нета без прекъсване :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Кайсо
Ама аз си реших проблема много просто - Смених торент програмата. Сложих си Азуреус и си лети вече нета без прекъсване :)
:033: :Drinks: :yahoo: Супер си! Ще го имам впредвид! :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Препоръчвам ти utorrent, да ти литне и компютъра :)
все пак за нещо което лийчва и сийдва не ми се дават около 50 мб от безценната ми памет.
Докато с utorrent ти се взимат около 2-3 МБ :)
Още един глас за utorrent! Много малка , лека и в*:yahoo: същото време невероятно функционална програма!.....естествено и безплатна.... :coolsmiley:
Азуреус-а, пробвах и него, главно заради шедюла.....върши работа като цяло, но е доста по-тежка. :( Да не говорим, че иска задължително да имаш инсталирана джава......
Шедюла си има опции, само трябва малко да се поразровиш ;)
Иначе, 50 МБ от 1 гигабайт не ме топлят особенно, важното е че имам нет и всичко се тегли с максималната си скорост !
Ще пробвам и тази вашата да видим какво ще стане все пак, но азуреуса определено си каза думата :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Кайсо
Шедюла си има опции, само трябва малко да се поразровиш ;)
Иначе, 50 МБ от 1 гигабайт не ме топлят особенно, важното е че имам нет и всичко се тегли с максималната си скорост !
Ще пробвам и тази вашата да видим какво ще стане все пак, но азуреуса определено си каза думата :)
За шедюла - да знам за опциите - исках да кажа, че именно заради него ползвах "жабата" :)
А като казвам тежка - нямам предвид колко мегабайта заема, а колко системни ресурси като цяло черпи. На твоя комп. :coolsmiley: може и да не се усеща, но ако я инсталираш на машина под 2Ghz и с малко памет - определено се усеща забавяне на компа. Иначе по работата на програмата нямам забележки :)
Аз използвам utorrent главно заради доста добрия sheduler, който в Азуреус не можах да намеря/ а не ми се слагаха разни плъгини на и без това супер тежката програма/
Ако става дума и аз имам 1ГБ памет, но искам игричките ми да си вървят с колкото се може повече памет :) без да спирам торентите.
П.С. Днес видях превода на БГ на Азуреус-а, е такав майтап няма друг :)