Резултати от 1 до 7 от общо 7

IIS на NT4, SP6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  215
  #1

  IIS на NT4, SP6

  Здравейте,
  проблема ми е следния.Имам вътрешна мрежа с частни адреси (192.168.0.1, 0.2, 0.3)Имам реален IP-адрес.Нета го получавам през кабелен модем, на една от машините с Win XP SP2, и UserGate.Това прокси разхвърля нета и по вътрешната мрежа.На една от машините от вътрешният сегмент (Win NT4 SP6) е инсталиран IIS и FTP Server.Той получава адрес 192.168.0.2 (примерно), правата са уточнени и всичко е наред.Очевидно за сега сървъра не е видим за външния свят.Не мога , или по точно не знам как да направя форуърд на адрес 192.168.02 с реалния адрес предоставен от доставчика ми.
  Ако някой знае как нека да помогне.Благодаря!

 2.  
 3. Senior Member
  Тук е от
  Oct 2004
  Мнения
  1,378
  #2

  Re: IIS на NT4, SP6

  Трябва да се натстрои NAT таблицата така, че при заявка от външен адрес на даден порт да я пренасочва към определен вътрешен адрес. В твоя случай порта е 21, вътрешния адрес е 192.168.0.2. Ако ползваше ICS, щях директно да ти кажа как става. Не ползвам тази програма, затова мога да ти посоча инфо от сайта им за поддръжка: Как настроить работу программы банк-клиент? (сетевые игры, WebMoney и т.д.)?
  Успех!

 4. bx
  bx е офлайн
  Junior Member
  Тук е от
  Jan 2005
  Мнения
  49
  #3

  Re: IIS на NT4, SP6

  Най елементарно ще стане ако си сложиш Линукс, който да рутира трафика ти. И както каза emos правиш NAT и FORWARD на определени портове, които искаш отвън да се пренасочват навътре. iptables доста добре се справя с този проблем. Ако решиш да си сложиш Линукс пиши пак.

  Успех!

 5. Member
  Тук е от
  Feb 2005
  Мнения
  521
  #4

  Re: IIS на NT4, SP6

  А за Widows може да стане и с Winroute Lite. Има функция за forward.

 6. Member
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  215
  #5

  Re: IIS на NT4, SP6

  Доста усилия положих, сума материали прочетох и не става.Бъркам някъде, но къде не знам:-((

 7.  
 8. Member
  Тук е от
  Sep 2003
  Мнения
  700
  #6

  Re: IIS на NT4, SP6

  Цитат Първоначално публикувано от fiorino
  Доста усилия положих, сума материали прочетох и не става.Бъркам някъде, но къде не знам:-((
  Потенциални проблеми:

  1.) Интернет-доставикът ти може би съвсем умишлено блокира входящите заявки към твоя външен IP адрес. Това блокиране може да става на неговия файъруол (или рутер или каквото там ползва), а може и да става в самия кабелен модем, който е при теб. По този начин заявките отвън въобще не стигат до машината с UserGate. Обади се и попитай изрично какво става с входящите конекции към твоя външен адрес.

  2.) Не познавам продукта UserGate, но може би освен NAT, той има и packet filtering. Ако е така, освен forwarding (или port mapping) на портове 21 и 80 към вътрешния адрес 192.168.0.2, трябва и да отвориш тези портове, за да се достъпни въобще.

  3.) FTP понякога иска и други портове, освен 21, в зависимост от това дали е active или pasive mode. Така че пробвай първо с WWW заявки. Ако можеш да се вържеш към WWW, но не и към FTP сървъра, значи проблема определено е такъв.

  Заб.: въпреки че не го казваш изрично, аз предполагам, че освен FTP услугата, твоя IIS има стартирана и WWW услугата и обслужва и http заявки

 9. Member
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  215
  #7

  Re: IIS на NT4, SP6

  Да така е .Пак ще се боря с проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе