Аз се позапознах с проблема на YG и той е:
modem(YG machine)------inet------------------>(ROUTER,Win2000)------>LAN
Ivan, според теб ще може ли YG да види LAN?
Аз се позапознах с проблема на YG и той е:
modem(YG machine)------inet------------------>(ROUTER,Win2000)------>LAN
Ivan, според теб ще може ли YG да види LAN?
Ivan, реших си проблема, т.е. навързах нещата така че да работят.
Значи - имам РС с Win2000prof към което имам 2 LAN карти и 1 модем.
По едната LAN имам интернет от доставчик, а по другата - локална мрежа /прав си че шерната връзка е достатъчна за интернет и по локалната мрежа/. С WinGate пуснах интернет и към локалната мрежа. Ползвах този рутер, защото исках през модема, от външно /отдалечено РС/ да имам достъп до локалната си мрежа и до интернет. Съжалявам ако не съм обяснил правилно проблема си /явно е така/. За тебе може да е като откритие на топла вода ама аз се потих 2 дни докато го направя ;-) /още не съм много сигурен че всичко е конфигурирано напълно коректно, но поне работи/.
Поздрави
YG, кажи как ти се държи WG с 2K, аз бях с подобни проблеми (първo бях с Wingate/Winroute под ME), "Не се смейте бе!!!!" после като сложих WGate на 2K ми се дънеше през ден... сега съм с ISA - бетон...
DeathKnight, за сега няма никакъв проблем с wingate и w2000 но все пак аз го ползвам доста от скоро /3-4 дни/ и не мога да кажа категорично мнение. Виж с Winrote не питай вдигнах реце от него макар че доста приятели са на мнение че той е по-доброто?!
А това с ISA не го разбрах. Какво имаш в предвид?
ISA е нещо подобно на WinGate и WinRoute. Сигурно е по-добро, но аз като го пробвах нещо не можах да разбера как действа, а пък и WinGate си вършеше това което исках. Отказах се от W2K, не заради WinGate-a а заради самия W2K.
Aaaaa, на M$ e
Edited by - hipo на 22/03/2002 10:43:16
Microsoft Internet Security and Acceleration Server - Home
всичко за домашния Internet![]()
proxy, firewall, routing, port mapping...
Не е никак лесно да се занимаваш с ISA, ако не си се пробал на MS Proxy Server.. (който също върши всичко за което ползвате WGate май бе port mapping-a). Но не е и толкова сложно (щом един прост webmaster като мене се оправи)...
YG, не знам защо при мене Gate i Route-to си бачкаха супер под ME...
но като ги сложа на 2000 страшно се влачеше, а аз си бях свикнал да си го администрирам с PC Anywhere.. (скръб скръб, може и заради PCA-to да е било..., но се дънеше в смисъл забиваше ми Wireless адаптера. И WG нещо се сдухваше та не можех да се Log-na с Gatekeepera, не съм се вдълбавал в проблема да следя за портови конфликти или нещо друго... решиш проблема генерално)
ISA-ta впрочем има много дълъг Trial.. 180 дни май..
ДА. Но не помня вече какво имаше...
Просто го прерутираше май през Loopback (127.0.0.1), или некакви глупости се е губил по-трасето аз не мога да си го обясня реално...
Защото външния ми адаптер изобщо не фигурираше в Gate-a (в МЕ си го имаше), сигурно ако се бях поразровил щях да намеря нещо, но Gate-изхвърча след 4 дни... (Поне ISA-ta вече я бях слагал на друго място и функционираше)...
The bigger they are, the harder I hit.
ISA e clasicka v janra malko trudno se konfigurira v Integriran rejim kogato imash povechko servises ama inache e beton takiva f-ii ima che npravo spestiava chasove na administratora....
Inache i az imam pulnata versia ....
http://www.rootbg.com