Re: Програма за пускане на Нет....
   Цитат:

Първоначално публикувано от dark  
 @Ghost е все пак сами си конфигурираме проксито, правим си квото си искаме и ни е удобно :)

Въпросът е, че както беше написал fori, изглеждаше, че squid е готов за мизерии. Истината е, че неразбиращ човек доста трябва да се "потруди", за да го направи отворено прокси. Да не говорим пък да прокара поща през него - освен ограничението за CONNECT, има фабричен ACL "SAFE_PORTS", където не влиза SMTP. Всички, освен SAFE_PORTS са забранени. 

Допълнително, не съм сигурен, но мисля, че обикновен клиент за e-поща (напр. Thunderbird, MS Outlook, MS Outlook Expres) не може да се върже към squid, да изпрати заявка от вида "CONNECT host:port HTTP/1.1" и след това да направи SMTP сесия. По-скоро трябва да се ползва wrapper за тази цел.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Ghost  
 Допълнително, не съм сигурен, но мисля, че обикновен клиент за e-поща (напр. Thunderbird, MS Outlook, MS Outlook Expres) не може да се върже към squid, да изпрати заявка от вида "CONNECT host:port HTTP/1.1" и след това да направи SMTP сесия. По-скоро трябва да се ползва wrapper за тази цел.

аз съм сигурен за аутлуук и тъндърбърд... :)
  Сигурен си, че могат или си сигурен, че не могат?
  НЕ могат... трябва да се пускат врапери и пак е някаква мизерия...
  Според мен човека иска IPAcct за Windows... :-)))
   Цитат:

Първоначално публикувано от NO CARRIER  

Адаш, аз ти предлагам следното: Както Дарк каза, пускаш си Internet Connection Sharing. След това вземаш Bandwidth Controller (да, платена е, но има лекарства) и с нея си определяш кой потребител каква скорост може да получи. Има и възможности за наблюдение на трафика.

Ползувам точно това вече почти 2 год. почти без проблеми, програмката забива понякога когато сменям скоростта на потребител / мн. рядко/- версия бета 0.9 е може би за това - но по новите v 1.0.... имат сърварска част и клиент , което малко усложнява настройките