Като знам 2100АП колко читав фърмуер имат...по добре се откажи
Преглед за печат
Като знам 2100АП колко читав фърмуер имат...по добре се откажи
Именно де, аз за 30 dBm не вярвам - това е 1 W (1000 mW). Обаче сега разрових и видях, че с тоя чипсет (Atheros) действително е възможно. Но стигаме до другия проблем - това е съвсем забранено в Европа и у нас. Разрешено е в Щатите. Тука ще пречиш безумно на другите и най-вероятно някой бързо ще те натопи пред КРС. Аз лично (колкото и гадно да звучи), не бих се поколебал изобщо, ако някой ми се изтъпани с 1 ват на 2,4 Ghz в близкия ефир.Цитат:
Първоначално публикувано от muchoto
А колко dBm са разрешени? В миливатове май беше 200 mW
За този обхват са разрешени 100 mW (20 dBm) и то барабар с антената. Например с малката гумена антенка (6 dBi), трябва да настроиш устройството на 14 dBm, за да си в нормата. На практика трябва да се включат и загубите в сметката, така че най-често хората си пускат АР-то на колкото си е фабрично или ползват custom firmware за известно завишаване на мощността. 1 W обаче е прекалено много. Е, ако си някъде на село или в малък град, където няма други wireless-и, едва ли някой ще ти обърне внимание...
Това прозвуча малко странно, като се има в предвид, че в София масово се ползват усилватели над 1 ват. Едно е да ползваш устройство одобрено от КРС, но "изпържено" над нормалната му мощност, съвсем друго е да ползваш усилвател /който не се одобрява/ от 2-3 вата, че и повече. Мисля че в този случай се пречи много повече на останалите.
Еми, аз ти казвам как е по принцип, пък какви чудеса могат да се видят в реалността е отделен въпрос...
Темата е стара но излиза в гугъла.Ето и от мен:
Ако искате да смените firmware-то на Surecom EP-9600GP с този на D-Link DWL-2100AP правите следните неща:
1.Сваляте firmware на D-Link от нета примерно от http://www.dlink.com.au/tech/Downloa...etype=Firmware
2.Сваляте двете програмки от http://www.acowa.narod.ru/
3.Инсталирате първо AP Manager после Programmer v 0.1.0
4.Пускате AP Manager и попълвате IP-то на Surecom-a user и password и кликвате на Connect
5.След като програмката се е свързала със Sure-то кликвате горе на Advanced
6.Кликвате долу в ляво на FTP Programmer
7.В отворения нов прозорец цъкате на Write
8.Намирате файла с новия firmaware,отваряте го и програмата почва да го записва след което тя сама ще рестартира точката ви и тя ще е вече D-Link DWL-2100AP
IP-то,юзера и паролата ще останат такива каквито са били преди префлашването но аз си ресетвам машинката за да си е на чисто.
Надявам се на някого да свърши работа това описание