Чувал съм че е възможно, поради това, че двете устройства са със един и същ чипсет. Рових се из нета за повече информация, но не открих нищо. Ще се радвам някой даде идея как става тази операция. Благодаря предварително.
Чувал съм че е възможно, поради това, че двете устройства са със един и същ чипсет. Рових се из нета за повече информация, но не открих нищо. Ще се радвам някой даде идея как става тази операция. Благодаря предварително.
здр,не каза до каде стигна....
Казаха ми че става по следния начин:
1. Започвам обновление на фърмуеъра (оригиналния на Surecom).
2. На 6-7 сек. изключвам захранването на АР-то.
3. Вкл. АП-то и се свързвам с него. Казва ми че ъпдейта е неуспешен и ми иска файла с фърмуеъра.
4. Задържам за 10 сек. натиснат бутона "reset" на АП-то.
5. Посочвам пътя към фърмуеъра на D-link.
Обаче по този начин не се получава. Някакви други идеи?
Това е доста добър начин да си превърнеш устройството в тухла, както казват братята янки. Поне става ли за подпирачка на врати?
Допълнение:Първоначално публикувано от varbancho
3а. Откъсваш три косъма от косата си над лявото ухо и ги връзваш на възел "пеперуда"
4а. Ставаш, завърташ се два пъти на лява и два пъти на дясна пета (със затворени очи), след това подскачаш три пъти, като се държиш за коленете, после сядаш
Сериозно: За подобни "фокуси" съм чувал, но това което са ти казали, не бих го опитал (освен ако не съм прежалил Surecom-а).
Ха ха ха, много смешно. Умрях си от смях.Първоначално публикувано от Slero
Не че е невъзможно, но да се опитваш при любителски условия да ашладисаш катър като кон е меко казано несериозно.
6. Отиваш до магазина и си взимаш DLINK устройство ;-)
добре де защо му се присмивате на човека,за да пита значи има защо...
Time Zone:
HW Transmit Retry Limit: 4
SW Transmit Retry Limit: 3
TransmitPower: full
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Current Transmit Output Power 30.0 dBm :Super:
SuperG :Disabled
Encryption: Disabled
Cipher selection: WEP
Authentication Type: Open System
Default transmit key: none
30db може да се направи и Surecom-a. Ако само затова ще е флашването е безсмислено.
30 dBm са 1 ват мощност! Сигурни ли сте, че нещо не бъркате? Аз АР с такива мощности (и то на 2,4 GHz, и то ефтинджос) не знам да има... то малко като микровълнова фурна става...
Е добре, 19 db не са ли 22mW, защото толкова ги дават фабрично - 22mW. Самото устройство показва , че мощността му е 19 db. Мнения?
Не са. Първо е dBm (decibels relative to one milliwatt), не dB, и второ 19 dBm = 79 mW. 22 mW са около 13,5 dBw, което е доста малко.Първоначално публикувано от muchoto
и трето SURECOMA е 18 dBm.... в оригинален вид
В оригинален да, с 1-2 команди в телнет става до 30.
WISP: Грешката е моя, написал съм погрешно 30 dBm e.