Интересувам се дали има някакъв сайт, в който като напиша дадено IP ще ми върне отговор от коя страна е.
Надявам се че има такъв и има кой да го напише.
Благодаря предварително.
Интересувам се дали има някакъв сайт, в който като напиша дадено IP ще ми върне отговор от коя страна е.
Надявам се че има такъв и има кой да го напише.
Благодаря предварително.
Няколко пъти успешно съм ползвал това: http://www.geobytes.com/IpLocator.htm
Вероятно google -> IP locator ще даде още резултати.
Успехи!
NeoTrace дори и на ниво "град" често дава вярна информация. за държава мисля, че би могло да му се вярва безусловно, при положение, че не са използвани bouncer-и, proxy-та и т.н....
На отзовалите се колеги - благодарско. Всичко върши работа, като може би последното е най-подробно.
Бих искал да разбера тогава как е станало така, че частен (или както го разбирате там) адрес - 10.0.0.111, се регистрилал като посетител на даден сайт?
Много просто, този частния ти се пада локален на теб. Например ако ти взимаш нет от някой доставчик и си го рутираш назад, и този доставчик има потребител с адрес: 10.0.0.111 и той е осъществил връзка с теб, то връзката си остава локална и не минава през изходните рутери на доставчика.
Малко объркано го казах май.
За частния адрес предполагам, че във лога се е записъл частния му адрес с който е, а не реалния. Поне аз така мисля.
Това е доста интересно, разкажи цялата история, ако искаш задоволителен отговор.Първоначално публикувано от Garu
Краткия отговор е, че човека е в твоята мрежа или човек хостващ сайта, който е влязал локално в мрежата.
Яко се кефя, че собствения ми IP адрес е от Гана...
Поне според двата източника, споменати по-горе....
Между другото, не мисля, че има грешка по-скоро става въпрос за врътки... на доставчика.
@ ru-boy: Понеже минавам като "разбирач", поех като задължение към един приятел да му "наглеждам" сайта. Цъкам си днес така небрежно на "WebCounter"-a и гледайки посещава ли се въобще това чудо ми направи "вчепатление" горецитирания адрес. Та затова...
Прилагам "снимка" на "проблема".
Още веднъж благодаря на отзовалите се!
Не бих казал, че съм дългогодишeн "член" на форума, но когато съм го ползвал, не съм бил разочарован.
По горните адреси не показват вярно местонахождението. Единия въобще неможа да каже от къде съм, а другия каза че съм от USA, а адреса ми е от вида на спектрумнет. Само http://www.whois.sc/ показва вярно.
И това определено става. Макар, че доста по малко info дава. 10x.
Минал е през трансперентно proxy :-)Бих искал да разбера тогава как е станало така, че частен (или както го разбирате там) адрес - 10.0.0.111, се регистрилал като посетител на даден сайт?
Тогава се вижда ватрешния му IP.