Re: Kerio personal firewal
Доколкото си спомням, Kerio Firewall имаше опция, че този хост е gateway за мрежата. Май в general беше...
А за да се логнеш в ftp сървъра - срещал съм подобна ситуация с winget и Internet Connection Firewall на WindowsXP Pro SP2. Понеже се отваря и порт 20 и сървъра иска да си говори с клиента, то ICF-a реве дали да отблокира клиента. Може и при теб да е така, разгледай логовете и разреши използването на съответния порт от съответната програма. Ама това последното е общо за всички стени, редно е и Керио да го има! Само дето не съм работил много с нея и не мога да дам повече детайли! :undecided:
Успех! :Drinks:
ne mojah da go opravq :undecided:, prepori4aite mi drug firewall
В каква мрежа си? Какъв интернет ползваш?Какъв е компютъра - сървар или за обикновенно домашно ползване)? С каква цел искаш да сложиш Firewall, koнкретна причина (заплаха) или "за всеки случай"?
кабелен интернет. двата компа са с вин хп,пуснах си съветника за мрежа и всичко си беше ок.т.е тръгна нета на другия комп.но след това си инсталнах "кериото" и спря нета към другия комп!!!като изключа кериото нета тръгва, та въпроса ми е как да настроя фиревала така че да не го изклучвам всеки пит като ше се ползва нет на другия комп
виж ТОВА ТУК дали ще ти помогне